8.8 °C

DTS pakt de draad weer op tegen WIK ‘34

ma 11 februari 2019, 11.56 uur

DAMWALD - Op zaterdag 9 februari speelden DTS en WIK ’34 in Damwoude tegen elkaar. Voor DTS was het zaak om zich weer te herpakken na de offday van een week eerder, die een nederlaag tegen Spannum tot gevolg had.

DTS startte sterk aan de wedstrijd door een 4-0 voorsprong te nemen. WIK ’34 maakte via een doorbraak de 4-1, maar DTS scoorde van afstand al snel de 5-1. DTS liet goed spel zien en gaf WIK ’34 niet de gelegenheid om dichterbij te komen. DTS liep uit tot 4-12 en in de laatste periode voor rust kwam WIK ’34 nog twee keer tot scoren. De teams zochten met een tussenstand van 6-12 de kleedkamers op. Coach Jan Wagenaar gaf tijdens de rust aan dat DTS in de tweede helft het goede spel door moest zetten, dus vol vertrouwen begon DTS aan de resterende dertig minuten van de wedstrijd.
DTS hervatte de tweede helft met een vlugge goal, maar ook WIK ’34 wist snel tot scoren te komen.

DTS bouwde de voorsprong vervolgens verder uit tot 7-16. Nadat WIK ’34 er 9-16 van gemaakt had, maakte DTS een gevarieerde serie van doelpunten, waarmee de Broekenhuisformatie de stand op 9-22 zette. In de slotfase scoorden zowel WIK ’34 als DTS nog enkele keren. Bij een stand van 12-24 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. DTS kon de verdienstelijke punten meenemen naar Surhuizum.