8.8 °C

DTL wint van onrustig VenV

ma 11 februari 2019, 10.42 uur

HANTUM - Zaterdag ontving hekkensluiter DTL het één plaats hoger op de ranglijst staande Vlug & Vaardig uit Garijp. Bij de gasten is het onrustig door een op handen zijnde samenwerking met buurclub Quick’21. De kans voor de Hantumers om de eerste punten van dit zaalseizoen binnen te halen.

Coach Wybe Kuipers van DTL zag dat de gasten met een sterk gewijzigd team aantraden. Iets waar DTL het in de beginfase behoorlijk moeilijk mee had. VenV wist dan ook brutaal een 1-3 voorsprong te pakken. DTL was echter op tijd wakker geschud en na een paar lange aanvallen wist het de stand weer in evenwicht te zetten. Dit duurde echter niet lang want de gasten namen de regie in de wedstrijd weer over en straften bijna elke fout van DTL af. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in een ogenschijnlijke kansloze 3-8 achterstand.

Één en al lachende gezichten op de bank van de gasten maar DTL liet als zo vaak dit seizoen zien over een prima mentaliteit te beschikken. DTL bleef gecontroleerd aanvallen en langzaam maar zeker werd de opgelopen achterstand een stukje kleiner gemaakt. Na een doelpuntenregen in de laatste minuut voor rust zochten beide teams met een 8-10 stand de kleedkamers op.

Nog niets verloren voor DTL en het was zaak de opmars na rust voort te zetten. De gasten waren inmiddels niet meer zo zeker van hun zaak en besloten maar liefst 5 spelers uit het eerste team in te brengen. Dit werkte figuurlijk als een rode lap voor de DTL stier. Het duurde dan ook niet lang voordat DTL de stand weer gelijk had getrokken en daar bleef het niet bij. Het was spreekwoordelijk ‘er op en er over’ voor DTL getuige de 13-10 tussenstand.

Even haperde de doelpuntenmachine vervolgens bij DTL en hier wisten de gasten optimaal gebruik van te maken. Ze wisten de opgelopen achterstand ongedaan te maken en met een 13-13 stand en nog 10 minuten op de klok brak er een zeer spannende slotfase aan. Door zeer goed rebound werk aan Hantumer zijde en zeer koelbloedig de opgelegde kansen af te ronden pakte DTL weer een 16-13 voorsprong. Even sputterde VenV nog tegen maar door in de slotfase een fout bij de gasten gedecideerd af te straffen was met een 17-14 eindstand de dik verdiende winst binnen.

De eerste punten voor DTL zijn een feit. Er werd optimaal gebruik gemaakt van de onrust bij Vlug & Vaardig. Maar bovenal speelde DTL zelf ook een prima wedstrijd. Er zal alles aan gedaan worden om dit een passend vervolg te geven. Na een kleine (wintersport)vakantie zal dit moeten gebeuren tijdens de uitwedstrijd op zaterdag 2 maart in Balk tegen Harich. Tot die tijd kan DTL genieten van deze welverdiende overwinning.