9.7 °C

Quick '21 wint van De Waterpoort (19-18)

ma 11 februari 2019, 10.38 uur

OUDEGA - In de ongeslagen thuishal moest Quick’21 het opnemen tegen de Waterpoort. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams om de positie in de 1e klasse te verstevigen.

Met een mooie opkomst en introductie kon de wedstrijd beginnen. De wedstrijd begon aftastend en zorgde voor stroeve aanvallen met een laag rendement. De Waterpoort heeft met 4 lange heren veel rebound kracht en hier werd door de Spar-Adema Equipe rekening meegehouden. De gehele eerste helft ging gelijk op. De Waterpoort kon lange aanvallen draaien maar de echte schutters stonden niet op. De ruststand was 10-9 in het voordeel van de quickers.
Begin de tweede helft werd er gelijk gescoord door Quick’21 maar het gaatje van 2 werd snel weer verkleind. Quick’21 kreeg als opdracht om het tempo te verhogen en de kansen rondom de korf meer mee te nemen.

De laatste 5 minuten betekenden hectiek. Waar Quick’21 een gat van 4 verschil maakte in de laatste 3 minuten bleek de wedstrijd nog niet gespeeld. Door een paar dubieuze beslissingen van het scheidsrechter duo kwam de spanning terug in de wedstrijd en werd de stand zelfs gelijk in de laatste minuut (18-18). Gelukkig was het Grietsje Blauw die een afstandschot wist te benutten en daardoor Quick’21 de belangrijke punten in de zak kon steken.

Op 2 Maart speelt Quick thuis tegen koploper Ritola om 19:50 in Hurdegaryp