Account
Logo
Zoeken
7 °C

SC Twijzel eindigt met gelijkspel tegen Anjum

zo 3 februari 2019, 10.07 uur

EANJUM - Anjum is er zaterdag niet in geslaagd de overwinning over de streep te trekken. In een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2.

Het eerste schot kwam na vijf minuten van Pope Bauke Holwerda, zijn schot ging echter over de goal van Jacob Sietse Bremer. Even later leidde slordig balverlies van Anjum het openingsdoelpunt van Twijzel in. Peter Poortman zette de bal voor op Jelle Pilat, deze wist Lolke Dijkstra te passeren, 0-1. Twijzel bleef hierna de gevaarlijkste ploeg. Een schot van Jelle Pilat ging over. Een schot van Rouke de Vries wist Lolke Dijkstra niet te verontrusten. Na een half uur kwam Anjum iets beter in de wedstrijd.

Een voorzet van Jan Tijtsma werd door Brandt Schaap net naast geschoten. Even later was het wel raak nadat een vrije trap van Pope Bauke Holwerda door Stephan Overkempe vanaf de rand strafschopgebied onberispelijk werd binnengekopt, 1-1. Hierna kregen beide teams nog een aantal kansen maar waren onfortuinlijk in de afronding. Net voor de rust kreeg Twijzel een penalty toegekend na een onfortuinlijke handsbal door en Anjumer verdediger. De inzet van Wytze Pilat werd echter uitstekend gepakt door Lolke Dijkstra, hierdoor bleef het 1-1.

Na het startsignaal voor de tweede helft kwam Anjum beter uit de startblokken. Een voorzet van Jan Tijtsma op Gerrit Dijkstra werd niet op waarde geschat en miste volledig het doel. In de periode hierna kreeg Anjum een grote kans op de voorsprong maar de bal spatte tweemaal uiteen op de paal.

In de counter hierop volgend redde Lolke Dijkstra uitstekend. Hierna volgde van beide kanten een rommelige fase. Een vrije trap werd door Arjan Schregardus net naast gekopt, en even later kreeg dezelfde speler de bal niet onder controle na een mooie actie met Stephan Overkempe. Twijzel stelde hier een schot van Peter Poortman en Wytze Pilat tegenover, beiden gingen echter naast de Anjumer goal. Tien minuten voor tijd ging Rene Paauw in het strafschopgebied van Twijzel in de fout wat zijn tweede gele kaart opleverde, en dus rood betekende. De penalty werd door Stephan Overkempe onhoudbaar voor Jacob Sietse Bremer binnen geschoten, 2-1. Even later kreeg Twijzel een corner toegekend, uit deze corner wist Klaas-Jan Fokkema feilloos binnen te koppen, 2-2. Anjum kreeg doormiddel van een schot van Gerrit Dijkstra en Arjan Schregardus nog wel een kans, echter de inzetten belandden beide in de handen van de keeper van Twijzel.

Dinsdag 9 februari speelt Anjum op Sportpark Douwekamp in Opeinde tegen ONT. Aanvang: 15:00u

Scoreverloop:
10’ 1-0: Jelle Pilat (TWZ)
35’ 1-1: Stephan Overkempe (VVA)
79’ 2-1: Stephan Overkempe (VVA), penalty
85’ 2-2: Klaas-Jan Fokkema (TWZ)

Scheidsrechter: Dhr. A. Vellinga
Toeschouwers: 98

Verslag: Nico Dijkstra

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
27.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen