19,4 °C
Foto: Geert Huisman |  De ijsbaan heeft sinds deze winter de beschikking over een compleet nieuwe baan die in de zomer wordt gebruikt als skeelerbaan

Burgumer ijsbaan officieel geopend

wo 23 januari 2019 11.48 uur

BURGUM -

De ijsbaan van Burgum is woensdag om 11.30 uur officieel geopend door burgemeester Gebben en het bestuur van de ijsclub. De ijsbaan heeft sinds deze winter de beschikking over een compleet nieuwe baan die in de zomer wordt gebruikt als skeeler-baan. Zo'n 8 centimeter water ligt er op de baan. Er kan daardoor al snel geschaatst worden op de nieuwe ijsbaan. In het verleden ging de Burgumer ijsbaan altijd laat open in verband met de trage ijsgroei.

Voor zover bekend is de ijsbaan van Burgum dit jaar de eerste ijsbaan die geopend is. De nieuwe 400 meterbaan werd eind vorig jaar gereed gemaakt. Eigenlijk had de baan zondag al geopend kunnen worden maar er stond te veel water op de baan. Niet alle water was daardoor bevroren. Dinsdag kon de baan nog niet open vanwege de sneeuw. Na een veegactie kon de ijsbaan uiteindelijk woensdagochtend geopend worden.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

19,4 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.