5.5 °C

DTL 1 verliest van Flamingo's

ma 21 januari 2019, 10.16 uur

HOLWERT - Zaterdag speelden DTL en de Flamingo's tegen elkaar in Holwerd. Beide ploegen stonden onderaan in de poule van de tweede klasse met nul punten, dus een overwinning was voor beide ploegen hard nodig na 5 wedstrijd gespeeld te hebben zonder resultaat. Het arbituur was in handen van A. R. Dalmolen.

De eerste helft begint in het voordeel van de Flamingo's en al gauw is de stand 1-3 voor de gasten waarna coach Piet Nieuwenhuizen van DTL een time-out aanvraagt om DTL scherp te krijgen. De wedstrijd wordt vervolgd en DTL weet een gelijke stand te verwezenlijken van 5-5. Voor de rust pakken de Flamingo's het voordeel weer en weet DTL slechts eenmaal te scoren waardoor een ruststand van 6-10 het resultaat is. DTL gaat het grootste gedeelte van de tijd mee in het tempo van de Flamingo's en komt eigenlijk niet aan haar eigen spel toe.

De tweede helft begint met drie doelpunten aan beide kanten wat leidt tot een stand van 9-13. Hierna nemen de Flamingo's net zoals in de eerste helft het heft in handen en scoren zij terwijl DTL hier geen antwoord op heeft. Wissels in beide teams veranderd het spel enigszins maar de doelpunten vallen grotendeels aan de kant van de gasten uit Buitenpost. De eindstand is uiteindelijk 13-21.

DTL moet dynamischer gaan spelen om weerstand te kunnen bieden tegen de tegenstanders in de tweede klasse en daarmee een grotere kans te hebben op winst voor de komende wedstrijden. Het is zaak om hier serieus mee aan de slag te gaan om het hoofd boven water te kunnen houden in deze zaalcompetitie.