10.1 °C

KV Granaet verslaat koploper Parabool in Groningen

ma 21 januari 2019, 10.14 uur

DOKKUM - Na 2019 goed begonnen te zijn door de eerste thuiswedstrijd te winnen van DTL stond voor de selectie op zaterdag de wedstrijden tegen de Parabool op het programma. Vooraf gezien als een zware wedstrijd voor de Dokkumers, omdat de Parabool de koppositie in handen had, maar niks is onmogelijk. Na dat het tweede de Parabool helaas niet wist te verslaan, begonnen om 13.50 uur beide eerste teams aan de wedstrijd.

De Parabool opende vrij snel de score en kwam op een 2-0 voorsprong. De Granaet was door coach Henk Sjoerd Westra gewaarschuwd voor een snelle start van de tegenpartij, zowel aanvallend als verdedigend. Het hoofd werd koel gehouden en al snel zorgden Lisanne Visser- Nutma en Gerben de Vries voor een gelijke stand. Dit was ook direct het beeld van ongeveer de eerste twintig minuten van de eerste helft. Er werd om en om gescoord door mooie aanvallen van beide kanten. Na deze twintig minuten had de Granaet het verdedigend goed onder controle, waardoor onze aanvallers de tijd kregen en de kansen hadden de aanvallen goed op te zetten en af te ronden met doelpunten. Dit gebeurde dan ook en voor rust kwam de Granaet op een verdiende voorsprong van vier doelpunten. Ruststand was 7-11 door onder andere doelpunten van Jelle Wiersma, Ronald de Jager en Daniël Hoogeboom.

In de rust kon coach Henk Sjoerd Westra niet veel meer zeggen dan dit spel en vooral ook de strijdlust volhouden. Aanvallend rustig de goede kansen zoeken en verdedigend de tegenpartij vastzetten. Op naar de tweede helft en het binnenhalen van de twee punten.

Het was de Parabool die wederom de score opende. Gelukkig hielden de Granaeters het hoofd koel en antwoordden Daniël Hoogeboom en Ronald de Jager hierop met mooie doelpunten. Even dacht de Parabool vleugels te krijgen en scoorde de tegenpartij enkele doelpunten achter elkaar, waardoor zij de voorsprong van de Granaet wisten te verkleinen naar drie doelpunten. Met nog een kwartier te spelen was de stand 13-16. Voor de Granaet zaak het laatste kwartier nog alles te geven, rustig te blijven korfballen en vooral ook de rust in de verdediging te houden.

Zo gezegd, zo gedaan zullen we maar zeggen, want door goed samenspel zorgden wederom Ronald de Jager, Daniël Hoogeboom en Gerben de Vries voor het uitbreiden van de voorsprong naar zes doelpunten, 13-19. In de allerlaatste fase van de wedstrijd wilde de Parabool nog vechten voor wat ze waard waren en maakte nog twee doelpunten. De eindstand was 15-19! Een verdiende overwinning voor de Granaet die twee punten van de koploper steelt.

Volgende week staan de altijd lastige wedstrijden tegen Harich op de selectie van de Granaet te wachten in het Tolhuispark. Om 18.50 uur starten beide tweede teams, waarna om 20.05 uur de beide eerste teams aantreden.