10.5 °C

It Fean/Boelenslaan komt scorend te kort

zo 20 januari 2019, 14.08 uur

SURHUISTERVEEN - Zaterdag ontving It Fean/Boelenslaan in de Surventohal Thrianta uit Hoogeveen. De geelhemden staan op de 2e positie in de 3e klasse, It Fean/Boelenslaan 6e na een aantal slordig verloren wedstrijden. In het verleden is wel vaker tegen elkaar gespeeld en hebben beide ploegen laten zien van elkaar te kunnen winnen. Dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Om kwart voor 7 floot de prima fluitende Wiggele de Haan voor het begin van de wedstrijd. Het eerste kwartier ging de wedstrijd aardig gelijk op. Om en om werd er gescoord en stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord. De lange heren van Thrianta waren echter de baas bij de korf en daardoor konden hun rappe aanvallende dames veel aanleggen. Dit resulteerde na de 3-3 in een reeks van scores voor de bezoekers. Lubbert-Jan en Remco wisten de korf nog 3 maal te vinden voor de rust, waardoor er werd gerust met een 6-9 tussenstand.

In de rust benoemde trainer Lammert van der Veen dat de aanvallen dichterbij opgezet moesten worden en verdedigend meer druk gegeven moest worden op de dames. Helaas konden de dames van Thrianta meteen uit de kleedkamers de korf weer makkelijk vinden. Waardoor het gat weer op 6 goals kwam. Een aantal wissels werden toegepast bij It Fean/Boelenslaan. Hierdoor kwam er iets meer rust in de aanvallen en kwam de stand weer terug tot 12-14.

Helaas wisten de bezoekers nog een keer het gaspedaal te vinden en brachten de eindstand op 12-17. Scorend kon It Fean/Boelenslaan niet bij blijven, maar beide teams waren ondanks de grote lengte verschillen goed aan elkaar gewaagd.

Volgende week mag Thrianta thuis aantreden tegen Ny Quick Libben en gaan de Roodhemden op bezoek in Stadkanaal om 18:50 uur.