8.3 °C

KV Drachten wint van CSL

ma 14 januari 2019, 13.06 uur

DRACHTEN - Zaterdag moest blijken of KV Drachten de winterstop goed had doorstaan en via een overwinning op CSL aansluiting zou kunnen houden in de 1e klasse B. Drachten won de matige, maar spannende, wedstrijd verdiend met 19-17 en doet weer mee in de competitie.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel, meedoen of afhaken voor de titel was het devies. Beide ploegen lieten de hele wedstrijd niet het allerbeste spel zien waarbij Drachten er verdedigend wel goed op stond. Het eerste deel van de eerste helft leek op aftasten en het was pas in de aanloop naar de rust dat Drachten zich van zijn goede aanvallende kant liet zien en de score naar een terechte 13-7 ruststand bracht.

Na de rust liet Drachten de Britsumers onnodig dichterbij komen door zelf een aantal fouten te maken. CSL speelde helemaal niet goed genoeg om op eigen initiatief en kracht de wedstrijd in het eigen voordeel om te buigen. Voor het publiek was het spannend en ondanks hartstochtelijke aanmoedigingen voor de Drachtsters kwam CSL met nog enkele minuten te gaan toch weer op 17-15. Redmar Bauer maakte een prima invalbeurt en trok met twee hele goede acties de winst naar Drachten. CSL stribbelde tot het allerlaatst ferm tegen en scoorde nog wel maar de uiteindelijke 19-17 winst werd niet meer weggegeven.

Om weer helemaal mee te doen moet het aanvallend nog beter maar verdedigend heeft Drachten deze belangrijke wedstrijd gewonnen. Als alle geblesseerde spelers nu ook nog terugkomen na hun revalidatie kan Drachten een goede tweede helft van de competitie tegemoet zien.

Met deze winst heeft Drachten weer uitzicht op een goede klassering hoewel ook koploper Ritola won en daarmee haar koppositie verstevigde. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Hoogkerk. Op 26 januari speelt Drachten weer thuis tegen de Wâlden.