9 °C

De Granaet de sterkste partij in derby v/h noorden

zo 13 januari 2019, 21.04 uur

DOKKUM - Na een korte winterstop vond op zaterdag de ‘derby van het noorden’ plaats. De Granaet mocht aantreden tegen buurvereniging DTL uit Hantum. Zo’n derby geeft vaak wat extra spanning; beide ploegen waren dan ook gebrand om te winnen. De opstelling van De Granaet was deze zaterdag iets anders. Doordat er twee spelers op wintersport waren, mochten Anne-Ruth Vlasma en Karsten Ettema beginnen in de basis.

Om 19.20 uur floot de scheidsrechter A. Postma in. De Granaet begon voortvarend aan de wedstrijd en stond na vijftien minuten spelen al op een 9-1 voorsprong. Lisanne Visser en Hanneke Venema waren medeverantwoordelijk voor doelpunt nummer 10 en 11 in deze wedstrijd. Zij mikten namelijk beide raak na mooi samenspel met hun vak. Met nog zes minuten te spelen stond het 11-3 voor de thuisploeg. Anne-Ruth Vlasma maakte het laatste doelpunt voor de rust voor de Dokkumers, en DTL wist nog drie keer te scoren in deze laatste minuten voor het rustsignaal. Met een tussenstand van 12-6 gingen beide ploegen de kleedkamers in.

De tweede helft werd geopend door de Hantumers. Karsten Ettema maakte hierna zijn tweede doelpunt van de avond en zette de stand op 13-7. Lisanne Visser was “on fire” en schoot ze er vanuit alle hoeken in. Zij maakte de twee volgende doelpunten en zette daarmee de stand op een 15-8 en de 17-11. DTL begon wat los te komen en scoorde ook iets makkelijker dan in het begin van de wedstrijd. Ook zij lieten mooie acties zien en rondden kansen mooi af in de korf.

Met nog 5 minuten op de klok stond het 19-14 voor De Granaet. Jelle Wiersma en Karsten Ettema wisten beide nog een puntje op hun naam te zetten, door nog 2 doelpunten te maken. DTL had de smaak wat meer te pakken, maar helaas te laat. Zij scoorden nog drie keer voor het laatste fluitsignaal wat de eindstand op 21-17 zette.

De eerste punten van het jaar zijn binnen, waardoor De Granaet mooi op plek nummer 4 staat in de ranglijst. Volgende week moet de selectie afreizen naar Groningen, waar zij het beide op moeten nemen tegen studentenvereniging de Parabool.