8.9 °C

DTL verliest van koploper

ma 17 december 2018, 14.01 uur

HANTUM - DTL reisde zaterdag af naar Roden om tegen koploper Noordenveld te spelen. Doordat de helft van de basisspelers afwezig was wisten we vooraf dat het een zware klus zou worden. Voor de wedstrijd was afgesproken rustig te korfballen. Helaas kwam hier in de eerste helft weinig van terecht. De Hantumers begonnen te fel en gespannen waardoor ze verdedigend teveel instapten en kansen weggaven en aanvallend de rust niet behielden.

Tot 5-3 kon DTL nog aardig bijblijven, maar daarna liet Noordenveld zien waarom ze koploper zijn en scoorden gemakkelijk door tot een ruststand van 16-5.

In de tweede helft was het zaak het anders aan te pakken: beheerster spelen en duidelijker in de afspraken. DTL kwam sterk uit de kleedkamer en scoorde meteen vanaf de strafworpstip. De bouwbedrijf Postma formatie zette langere aanvallen op, speelde iets rustiger en geconcentreerder wat tot betere schoten leidde.

De invallers stonden op de goede plek, lieten zien dat ze ook gerust met dit niveau mee kunnen doen en pakten allemaal hun doelpuntjes mee. Zo werd de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar afgesloten met een verlies van 27-16.

Na de jaarwisseling zal DTL uit een ander vaatje moeten tappen om de punten mee te nemen naar Hantum. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld in Dokkum waar er in de derby tegen de Granaet wordt gestreden om de punten. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur in wedstrijdhal ‘Tolhuispark’.