Account
Logo
Zoeken
8.8 °C
Foto: Jelke Jongsma |  Nestor van de raad, de heer Wieger Rekker, heeft aansluitend, namens de gemeenteraad, de Erepenning aan de burgemeester overhandigd.

Erepenning voor burgemeester Bearn Bilker

wo 12 december 2018, 20.35 uur

KOLLUM - Tijdens de afscheidsbijeenkomst van burgemeester Bearn Bilker kreeg hij woensdagmiddag de Erepenning van de gemeente Kollumerland c.a. uitgereikt.

De raad is burgemeester Bilker zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij het ambt van burgemeester heeft uitgeoefend gedurende de jaren 2001 tot 2019. Om hier uiting aan te geven is hem de Erepenning uitgereikt door.

De heer Bilker is in 2001 benoemd als burgemeester van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

Met ingang van 1 januari 2019 wordt de gemeente Kollumerland c.a. opgeheven. Dit omdat deze gemeente per die datum fuseert met de gemeenten Dongeradeel en Ferwerderadiel tot de gemeente Noardeast-Fryslân. Het is om die reden dat er woensdagmiddag 12 december 2018 afscheid werd genomen van burgemeester Bilker, na een periode van ruim 17 jaar als burgemeester.

Instelling gemeentelijke Erepenning

Bij raadsbesluit van 12 september 1960 is een gemeentelijke Erepenning ingesteld voor toekenning aan personen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente. Zo heeft de gemeenteraad van Kollumerland c.a. sinds 1961 28 erepenningen uitgereikt, voornamelijk aan personen verbonden met de gemeentelijke organisatie, zoals raadsleden, wethouders, burgemeesters of de gemeentesecretaris.

In aanloop naar de uitreiking werd de Bilker toegesproken door de vijf fractievoorzitters. Nestor van de raad, de heer Wieger Rekker, heeft aansluitend, namens de gemeenteraad, de Erepenning aan de burgemeester overhandigd.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst waren verschillende sprekers aanwezig die met Bearn Bilker hebben gewerkt, of namens een vereniging spraken.

Nadat alle sprekers het woord hadden gehad sprak Bearn Bilker iedereen toe en bedankte iedereen. Zangeres Carla de Bruine zorgde voor de muzikale omlijsting deze middag. Na de afscheidsbijeenkomst was er een receptie. Deze afscheidsbijeenkomst was uitgerekend op Bearn Bilker zijn 66ste verjaardag.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
33.7%
Nee  
48.2%
Maakt me niet uit  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding