8.2 °C

KV Drachten wint van Oerterp/VKC

ma 10 december 2018, 13.04 uur

DRACHTEN - Zaterdag ontving KV Drachten buurtgenoot Oerterp/VKC. Op basis van het verleden dichtte Drachten zichzelf goede kansen toe om deze wedstrijd te winnen. Dat deed ze ook met een solide overwinning van 27-23.

Onder aanvoering van Jennie Terpstra zette Drachten direct de toon en maakte snel 2-0. In de loop van de eerste helft maakte Drachten een gaatje van steeds om en nabij de vier doelpunten en hield dit tot de rust prima vast. Ondanks het ontbreken van nog steeds enkele geblesseerde basisspelers lijkt Drachten zich toch hersteld te hebben van de slechte seizoenstart.

Het speelde weer met meer zelfvertrouwen en raakte daardoor niet in de war van het feit dat Oerterp steeds op de vier doelpunten verschil bleef hangen en zelfs soms, goed spelend, dichterbij kwam. Oerterp mag zich gelukkig prijzen met een speler als Gerben Jan Visser die voortdurend voor aanvallende druk zorgt en ook in deze wedstrijd een flink deel van de score (7) aan Oerterper kant voor zijn rekening nam. Scheidsrechter Bas van Meerveld floot op de stand 13-9 voor de rust.

Na de thee ontwikkelde zich de wedstrijd zoals het in de eerste helft was opgehouden. Het gat van ongeveer vier doelpunten bleef onveranderd in het voordeel van Drachten. Drachten incasseerde nog wel een tegenslag door het uitvallen van Wilfred Oostra. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure van Oostra is maar dat hij niet verder kon, was duidelijk. Invaller Milan Mulder ontwikkelt zich steeds beter en gaf met zijn invalbeurt, en een prima score van drie doelpunten, een duidelijk visitekaartje voor zijn ambities af.

De wedstrijd eindigde op een stand van 27-23 met Jennie Terpstra als topscoorster met 10 doelpunten. Drachten is door deze overwinning weer geklommen op de rangrijst naar een voorlopig een derde plaats met uitzicht op meer. CSL blijft koploper in de 1e klasse B. Drachten speelt volgende week uit tegen De Waterpoort uit Sneek. Een belangrijk duel voor beide teams want winst betekent dat men in de kop van de ranglijst mee kan blijven doen.