10.1 °C

Eenvoudige zege SC Veenwouden op Tonego: 3-1

zo 9 december 2018, 16.10 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden deed zaterdagmiddag goede zaken door als enige ploeg uit het rechterrijtje drie punten te pakken. Het schoof daardoor op naar de tiende plek op de ranglijst en heeft weer aansluiting met de middenmoot. Ondanks het feit dat de thuisploeg verre van compleet was wist het verdiend te winnen van een matig Tonego dat de gehele wedstrijd nauwelijks kansen kreeg. De thuisclub was de betere ploeg en had een prachtige start want al na een minuut werd Sybrand de Graaf onderuit gehaald door Frank Wentink.

Scheidsrechter Daan van Gulik kon anders niets doen dan naar de stip te wijzen. Stefan Jan Sijtsma wist de penalty te benutten:1-0 Na ruim twintig minuten werd het 2-0 toen een combinatie tussen Sybrand de Graaf en Hessel Ellens door laatstgenoemde werd afgerond. Na 25 minuten onderschepte Ygram Vrieling een verkeerde terugspeelbal maar hij wist doelman Yoeri Scholtens niet te passeren al ging dat ten koste van een overtreding. De vrije trap werd door Rinse Procee tegen de lat geschoten. Net voor rust had Sybrand de Graag de 3-0 op de schoen maar hij treuzelde alleen voor de keeper te lang waardoor de kans verloren ging.

Direct na rust kreeg de thuisclub de mogelijkheid het duel in het slot te gooien maar Ygram Vrieling zag doelman Scholtens met de voet redding brengen en Sybrand de Graaf kreeg geen penalty na een valpartij in de zestien. Doelman Scholtens keerde daarna een goed schot van Rinse Procee.

In de 70e minuut werd het duel eindelijk beslist toen Hessel Ellens de 3-0 binnen kopte na een goede voorzet van Arjen Haringsma. SCV doelman van der Mark kreeg pas in de 72e minuut het eerste schot op doel te verwerken van het machteloze Tonego maar het schot van Pascal van Driel was een simpele prooi voor hem. In de 75e minuut wist Tonego de eer te redden toen Sjoerd Tuinhof raak schoot na een goede voorzet van Thijs de Vries. Rinse Procee verzuimde in de 90e minuut de 4-1 te maken door vrij voor de keeper de bal tegen de lat te schieten. Een verdiende zege voor de thuisclub dat alleen verzuimde het duel in een veel eerder stadium te beslissen.