Account
Logo
Zoeken
4.6 °C
Lionsclub doneert 500 euro aan Anna Zijlstra Hoeve
Op de foto overhandigt Sytze Brouwers (l) de cheque aan Edwin Reitsma van Wil. Hij wordt bijgestaan door twee medewerkers van de Anna Zijlstra Hoeve.

Lionsclub doneert 500 euro aan Anna Zijlstra Hoeve

wo 5 december 2018, 15.55 uur

DOKKUM - Lionsclub Dokkum Bonifatius overhandigt een cheque van vijfhonderd euro aan kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve in Dokkum. Het bedrag is opgebracht doordat zij de Lauwersmeer- en Waddentocht organiseerde op 12 mei van dit jaar. De tocht werd geheel mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van Lionsclub Dokkum Bonifatius, met hulp van een heel aantal sponsoren uit de regio.

De Lionsclub uit Dokkum organiseert jaarlijks de fietstoertocht van 65 en 100 kilometer. Voor komend jaar staat de tocht gepland op zaterdag 2 juni 2019.

Sytze Brouwers, organisator van de tocht: "Dit jaar deden meer fietsers dan verwacht mee. Dus konden we nu na eindopmaak van de balans, dit extra bedrag vrijmaken voor een tweede goed doel." Eerder ging al €3.400 naar Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noordoost-Friesland.

Knaagdieren
De Anna Zijlstra Hoeve gaat het bedrag besteden aan een nieuwe behuizing voor de knaagdieren. Hierin kunnen zij naar hartenlust over meerdere niveaus klauteren en klimmen. De kinderboerderij maakt onderdeel uit van Wil. Wil helpt mensen die meer ondersteuning nodig hebben en heeft als visie personen, gezinnen, wijken en buurten te versterken.

Lokale gemeenschap
In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie Lionsclubs International ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.8%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!