7.9 °C

It Fean/Boelenslaan start de competitie met winst

ma 26 november 2018, 11.50 uur

SURHUISTERVEEN - Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd in de zaal op het programma in de derde klasse. It Fean/Boelenslaan 1 mocht thuis aantreden tegen WWC 1. Een bekende tegenstander, op het veld hebben de ploegen elkaar ook getroffen en toen ging WWC er met de winst vandoor. De roodhemden wisten dus dat ze gelijk de eerste wedstrijd er moesten staan om dit keer de twee punten in Surhuisterveen te houden.

Het publiek kreeg vanaf het startsignaal gelijk een boeiend en snel spel te zien. It Fean/Boelenslaan wist als eerste de korf te vinden middels een mooie doorloopbal van Lubbert Jan Dijk. Echter WWC had hier gelijk een antwoord op. Na de gelijkmaker op 2-2 wist WWC twee keer te korf te vinden. Dit is voor WWC de enige keer dat zij op voorsprong hebben gestaan. Na 10 minuten spelen kwam It Fean/Boelenslaan steeds beter in haar spel en wisten de aanvallen goed af te ronden, waardoor de stand al gauw opliep naar 9-4. Beide ploegen wisten nog tweemaal te scoren in de eerste helft, waardoor er gerust werd met een 11-6 voorsprong voor It Fean/Boelenslaan.

Na de pauze ging de thuisploeg verder waar het was geëindigd met de eerste helft en liepen uit naar een 16-6 voorsprong. Coach Lammert van der Veen paste nog enkele wissels in de tweede helft toe, maar de wedstrijd was al duidelijk gespeeld. Toch bleef It Fean/Boelenslaan vechtlust zien tot aan het eind. En zo werd de eerste zaalcompetitie wedstrijd afgerond met een prachtige overwinning van 22-13.

Volgende week reist het eerste team van It Fean/Boelenslaan af naar Ferwert om het om 20.30 uur op te nemen tegen NQL 1.