8.9 °C

'Flauw' verlies vrouwen Drachtster Boys

za 17 november 2018, 17.27 uur

DRACHTEN - De vraag van vrijdagavond was of Drachtster Boys/HR Piping de stijgende lijn van de afgelopen weken kon doorzetten en dan niet alleen voetbaltechnisch maar zeker ook in punten. Welnu dat eerste lukte glansrijk. Futsal Apeldoorn VR1 werd met de rug tegen de spreekwoordelijke muur gedrukt door de Drachtster Vrouwen waarbij eerlijkheidshalve wel moet worden vermeld dat FA zich dat prima liet aanleunen want zij gokten op de counter en dat is wel een beetje een vreemde tactiek voor een koploper.

De eerste helft werd dan ook gekenmerkt door een goed voetballend Drachtster Boys/HR Piping dat een aantal goede kansen creëerde. Eerst Rianne Mulder die vrij voor het doel de bal inschoot maar op onverklaarbare wijze werd de bal uit de doelmond gewerkt door een speelsters van FA. Met nog 8 minuten op de klok had Jessie Prijs een schietkans, haar schot werd geblokt door keepster Jantien van Wanrooy maar uit de rebound kon Aafke de Hoek de 0-1 scoren. En dan toch weer die kleine foutjes van Dr. Boys/HR Piping. Eerst balverlies en slecht omschakelen; 1-1 en 3 minuten voor tijd een bal op de eigen helft vanuit een intrap in de voeten van een aanvalster ( Eefje van den Nieuwenhof) spelen leidde de 2-1 in. Dit was tevens de ruststand.

In de rust hadden de meiden van DFT elkaar duidelijk aangegeven dat er een resultaat te halen viel in Apeldoorn dus zwaar gemotiveerd kwamen ze de kleedkamer uit. Het Drachtster spel was, net als in de eerste helft weer goed te noemen. Zo kwamen er kansen voor Jessie (op de paal) Aafke (redding keepster) en Lisanne Kempe. Het duurde tot 5 minuten voor tijd toen Aruni Westerhout een lange bal doorkopte op Aafke en die maakte de 2-2.

Een snelle spelhervatting van Futsal Apeldoorn deed DFT alsnog de das om. Twee minuten voor tijd scoorde Maud Sakbal de 3-2 en de onverdiende nederlaag van de Drachtster vrouwen was een feit. Prima voetbal, hard gewerkt dat is het credo waar DFT op kan voort borduren.

Volgende week wacht Avanti/ontdekhetwad.nl VR1 in de SNIJ Noordhal om 20.30 uur.