Account
Logo
Zoeken
7.3 °C
Hoofdredacteur keert niet terug bij Omrop Fryslân

Hoofdredacteur keert niet terug bij Omrop Fryslân

wo 7 november 2018, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker keert niet terug bij Omrop Fryslân. Kantonrechter Lysbeth Sneek-Zwart kwam tot de conclusie dat er sprake is van ‘een onherstelbare verstoorde arbeidsverhouding’. Officieel wordt het dienstverband per 1 januari 2019 beëindigd, maar Bakker zat al sinds september thuis. Hij was geschorst. De druppel voor interim-directeur Nina Hiddema was het weekend van de reuzen van theatergoep Royal de Luxe.

Bakker zou afspraken met de organisatoren hebben geschonden. De Omrop had toestemming om live 20 minuten van het spektakel te vertonen. In plaats daarvan kwam de Omrop met een complete live-uitzending op de vrijdag van de tocht van de reuzen. Bakker zei dat hij de betreffende passage in een bericht over de voorwaarden van het Royal de Luxe over het hoofd had gezien. Volgens Hiddema had Bakker Omrop Fryslân in diskrediet gebracht en had hij zelfs het optreden van Royal de Luxe in gevaar gebracht. Het had de Omrop een fikse schadeclaim op kunnen leveren.

Bakker vocht de schorsing aan en spande een kort geding aan tegen de Omrop: hij wou weer aan het werk. De Omrop eiste op haar beurt dat de kantonrechter de arbeidsovereenkomst met Bakker zou ontbinden. Het kort geding diende drie weken geleden. De rechter kwam tot de conclusie dat met een terugkeer van Bakker in het managementteam van Omrop Fryslân ‘de gespannen verhoudingen’ niet zullen verdwijnen. Ze zullen wellicht zelfs verergeren, stelde Sneek-Zwart.

‘Onder die omstandigheden is een terugkeer van Bakker niet in het belang van de organisatie van Omrop Fryslân, waar de komende tijd gewerkt dient te worden aan het herstellen van een gezond bedrijfsklimaat’, aldus de rechter. Er is al zo'n anderhalf jaar onrust binnen de gelederen van de Omrop. Bakker had toegegeven dat er sprake was van verstoorde verhoudingen, maar volgens hem moest het niet worden overdreven. ‘Er gaan heel veel dingen goed’, zei hij.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.1%
Geen mening  
29%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!