Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
Ropta Boys 45+ wint kampioenschap

Ropta Boys 45+ wint kampioenschap

za 3 november 2018, 16.20 uur

EASTERNIJTSJERK - Vrijdagavond wisten de mannen van Ropta Boys 45+ op eigen sportpark “De Fiver” het kampioenschap binnen te halen. Het was geen gemakkelijke weg voor Ropta Boys 45+ om het kampioenschap te behalen. In een serie van vier vrijdagavonden met drie wedstrijden per avond ging het in de eerste twee series niet altijd even gemakkelijk voor Ropta Boys 45+.

Halverwege de competitie stond Ropta Boys 45+ maar liefst 7 punten achter op S.C. Feanwâlden 45+. In deze fase was er in zijn geheel geen sprake meer over een eventueel kampioenschap. Deze gedachtegang werd gelogenstraft in de laatste twee series. In de derde serie bij VVT zakte S.C. Feanwâlden 45+ volledig door het ijs en Ropta Boys 45+ stond op. Er werd bij VVT een goede serie neergezet van twee winstpartijen en een gelijkspel. Door deze goede reeks stond Ropta Boys 45+ na drie series op de gedeelde eerste plek met S.C. Feanwâlden. Het doelsaldo was zelfs een stuk beter. Door de wederopstanding van Ropta Boys 45+ op de velden van VVT kwam het kampioenschap heel dichtbij en kon op eigen sportveld het felbegeerde kampioenschap worden behaald.

Spanning.
Afgelopen vrijdagavond begon Ropta Boys 45+ meteen tegen de enige overgebleven concurrent S.C. Feanwâlden 45+. Om klokslag half acht werd er door Ropta Boys 45+ afgetrapt in deze alles bepalende kampioenswedstrijd. Vooraf was er, ondanks de leeftijd van vele spelers en ondanks dat men in de vaak lange voetbalcarrières voor hetere vuren hebben gestaan, sprake van “gezonde” spanning.

Ondanks dat Ropta Boys 45+ doorgaans thuis niet haar beste wedstrijden speelt ging het afgelopen vrijdagavond super. Vanaf het begin had S.C. Feanwâlden geen schijn van kans. Ropta Boys 45+ bepaalde de gehele wedstrijd, maar het was jammer dat Ropta Boys 45+ het allerbelangrijkste in voetbal niet wist te klaren. Namelijk het verzilveren van de vele en soms vaak 100% kansen. Door het missen van de vele kansen hield men S.C. Feanwâlden onnodig in de race. Uiteindelijk kwam de enige en bevrijdende treffer toch op het scorebord. Onder druk van Geert van Wieren speelde de keeper van S.C. Feanwâlden de bal onbedoeld in de voeten van Jack van der Vorst. Jack wist wel raad met deze kans en schoot de uiteindelijk winnende treffer binnen. (1-0)

Door deze winst kwam het kampioenschap heel dichtbij. In de tweede wedstrijd tegen VVT 45+ wist Ropta Boys 45+ het goede spel vast te houden, maar ook in deze wedstrijd ontbrak het aan het afronden van de kansen. Maar net als in Twijzelerheide was het ex-VVT speler Geert van Wieren die Ropta Boys 45+ in het goede spoor hield. Hij was de verdediging te snel af en kon alleen worden afgestopt door een overtreding in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd feilloos binnengeschoten door Arnold Nutma. (1-0)

Na deze voorsprong ging het gemakkelijker en wisten zowel Theunis Linthof en Jack van der Vorst te scoren uit afstandsschoten. Tegenover de drie goals creëerde tegenstander VVT 45+ veel meer dan S.C. Feanwâlden 45+, maar gelukkig beschikt Ropta Boys 45+ over een uitmuntende keeper in de persoon van Marten Kooistra. Hij keepte afgelopen vrijdagavond geheel foutloos en behield daarnaast de nul. Door de 3-0 winst op VVT 45+ en het gelijke spel van S.C. Feanwâlden tegen Dokkum 45+ was het kampioenschap een feit voor Ropta Boys 45+. De laatste wedstrijd van de avond tegen Dokkum 45+ werd hierdoor een formaliteit. Dit was ook te zien en te merken.

In de laatste wedstrijd zat geen tempo meer en eigenlijk werd er niet meer gevoetbald. Beide ploegen kregen wel kansen, maar de stand bleef na 25 minuten spelen 0-0. Dat deze stand op het scorebord stond was mede de verdienste van de excellerende Ropta Boys keeper Marten Kooistra. Na het laatste fluitsignaal werd het kampioenschap een feit en mocht leider Jan Torensma uit handen van bestuurslid en speler van Ropta Boys 45+ een bos bloemen en het nodige gerstenat ontvangen als waardering voor deze toch knappe prestatie. Het kampioenschap kwam vooral tot stand door het grote collectief van Ropta Boys 45+. Ropta Boys 45+ is in het rijke bezit van maar liefst 18 spelers in de leeftijd van 45 jaar tot en met 69 jaar. Ongekend voor een “kleine” vereniging als Ropta Boys. Wekelijks wordt er nog twee keer een trainingsavond georganiseerd voor Ropta Boys 45+.

In combinatie met Ropta Boys 3 worden deze avonden gedomineerd door de spelers van Ropta Boys 45+. Deze trainingsavonden hebben zeer zeker bijgedragen tot het succes van dit kampioenschap. Een mooi resultaat voor de voetbalvereniging Ropta Boys die met “de oudjes “ van Ropta Boys 45+ zo nu en dan nog weet te scoren. Proficiat heren van Ropta Boys 45+.

De eindstand van deze najaars-competitie staat hieronder afgedrukt.
Ropta Boys 45+ 12 6 5 1 23 23 – 9.
S.C . Fenwâlden 45+ 12 5 2 5 17 20 – 20.
VVT 45+ 12 4 2 6 14 24 – 26.
Dokkum 45+ 12 3 3 6 12 12 – 24.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid





regionaal nieuws

Dieselolie op A7: kilometers lange file

Dieselolie op A7: kilometers lange file