Account
Logo
Zoeken
10 °C

Oud-raadslid kritisch op ambities re-integratie

wo 31 oktober 2018, 15.13 uur

DRACHTEN - Oud-raadslid Paul van Dijk heeft zich op persoonlijke titel kritisch uitgelaten over het concept-programma van het nieuwe college. Hij dringt aan op een nieuwe koers op het gebied van re-integratie en vooral met sociale werkvoorziening Caparis. Die zet zich volgens Van Dijk te weinig in om de werkwijze met ,,armoede, dwang en vernedering” aan te passen. ,,Mensen kiezen niet bewust voor werkloosheid en bijstandsuitkering. Ze zoeken naar bestaanszekerheid.”

Van Dijk, voormalig raadslid van de SP die zich afsplitste en toen met P.A.U.L. zitting nam in de raad, stipte dinsdagavond in zijn betoog voor de raad de ambities van de coalitie aan om de kloof tussen gemeente en inwoners te verkleinen en de burger centraal te zetten. Hij vindt echter dat dit niet op het bordje van het college moet worden gelegd, maar dat ambities op het gebied van gelijkwaardigheid en solidariteit uit de raad zelf moet komen. ,,Wanneer om financiële reden gekozen wordt om het beleid ongewijzigd te laten zullen deze ambities een kansloze missie blijven. Dan moet je als gemeente gewoon eerlijk tegen die inwoners zeggen dat ze er niet bij horen.”

Zijn boodschap is dat de raad zelf de handschoen op moet pakken. ,,Anders blijft alles bij het oude. Als je besluit niets te doen, moet je de ambities bijstellen.”

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer