8.3 °C

DTL geeft korfballes aan NQL

ma 29 oktober 2018, 13.38 uur

HANTUM - Zaterdag speelde DTL de laatste wedstrijd op het veld voor het begin van de zaalcompetitie. Thuis in Hantum ontving DTL het zeer bekende NQL uit Rinsumageest en Burdaard. Een regelrechte derby dus met een klein beetje een beladen karakter; bij de gasten spelen enkele oud spelers van DTL. Een extra motivatie om vandaag helemaal niks weg te geven.

Het team van coach Piet Nieuwenhuizen, wat begon in de vertrouwde opstelling, wist al vrij snel de voorsprong te pakken. Het in grote getalen opgekomen publiek zag dat NQL niet veel later de stand gelijk wist te trekken. Het 2e aanvalsvak van DTL had vervolgens veel moeite om de korf te vinden. Er werden lange aanvallen opgezet maar scherpte in de afronding ontbrak. Verdedigend hat DTL echter de zaakjes prima op orde; NQL kon niet onder de verdedigende druk van DTL uit komen.

Het was wachten op goals voor DTL en die vielen er uiteindelijk ook. Dat het net als in de uitwedstrijd (5-6 winst) nu ook geen doelpuntrijke wedstrijd zou worden was toen al duidelijk gezien de 4-1 stand waarmee beide ploegen de kleedkamer opzochten.
DTL dicteerde de wedstrijd en het was zaak om in de 2e helft dit ook in doelpunten uit te drukken. Net als in de 1ste helft begon DTL sterk door direct te scoren. Hetzelfde spelbeeld als voor rust; DTL kreeg voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden en NQL die maar geen vat kon krijgen op het spel van DTL. Dit resulteerde halverwege de 2e helft dan ook in een verdiende 8-1 voorsprong.

Na een tegendoelpunt was het andermaal DTL die de score wist uit te breiden. Het was dat de scherpte vandaag een klein beetje ontbrak anders had de score nog veel hoger uit kunnen vallen. Uiteindelijk vloot scheidsrechter Bekkema bij een 11-2 stand voor het einde van deze bijzondere derby.

Een korfballes voor NQL die beide teams niet snel zullen vergeten. Met dit resultaat sluit DTL het eerste deel van de veldcompetitie af op een gedeelde 2e plaats. Een mooie uitdaging om volgend voorjaar het gat van 2 punten met koploper Harkema te dichten. Nu eerst de zaalcompetitie. Hier zal DTL acteren op een niveau hoger in de 2e klas. Tegenstanders van een heel andere kaliber. Te beginnen op zaterdag 24 november met de thuiswedstrijd tegen het sterke Parabool.