13 °C

KV Drachten overtuigend herfstkampioen na winst

ma 29 oktober 2018, 12.31 uur

DRACHTEN - KV Drachten kon afgelopen zaterdag de voorsprong uitbouwen naar zes wedstrijdpunten als het zou winnen van CSL uit Britsum. CSL is de naaste belager van Drachten in de race om het kampioenschap. Het werd een spannende, en in sommige fase meeslepende, wedstrijd waar Drachten uiteindelijk aan het langste eind trok. Drachten won verdiend met 17-14. CSL begon heel agressief aan de wedstrijd dat betaalde zich direct uit in een 0-2 voorsprong.

Drachten had moeite om in het ritme te komen en wilde haar gewoonlijk spelstijl tegen de agressieve aanpak van CSL stellen. Dat werkte aanvankelijk niet. Een snelle wissel van coach Michel Daling veranderde de wedstrijd. Daling bracht Jelmer Faber in en die wissel bleek redelijk bepalend. Met Faber in het ene vak en een eveneens agressieve Wim Braam in het andere vak keerde de wedstrijd. Drachten scoorde namelijk direct tegen liep daarna gelijk op met CSL tot aan de rust.

Drachten was halverwege de eerste helft helemaal wakker en ging met een 8-7 voorsprong aan de thee. Ook na de rust bleef CSL een meer dan geduchte tegenstander, misschien wel de beste die Drachten tot nu toe tegen is gekomen in haar doorgaans redelijk gemakkelijk gewonnen wedstrijden. De hele tweede helft leek een kopie van de eerste. Om en om scorend bleven de ploegen bij elkaar. Halverwege de tweede helft kwam Drachten weer op voorsprong en sloeg daarna voor het eerst een gaatje. De Drachtsters liepen in enkele minuten uit naar een 15-12 voorsprong, een gat dat CSL niet meer te boven kwam. Ilse van der Meulen was de hele wedstrijd op dreef en werd ook “speelster van de dag” met haar vijf doelpunten.

CSL deed nog een verwoede poging het tij te keren maar kwam niet dichterbij. Het slotakkoord was voor Redmar Bauer die via een prachtige combinatie de eindstand van 17-14 op het bord bracht. Wim Braam over de wedstrijd: “CSL begon agressief, wij tamelijk slap. Wel lekker te winnen van de beste tegenstander in deze competitie”
Door deze overwinning is Drachten verdiend herfstkampioen en gaat met een voorsprong van zes punten aan de leiding. Michel Daling moet het met zijn team wel heel bont maken wil hij het kampioenschap mislopen maar “koeien en hazen” zijn nooit ver weg.

Volgende week de voorbereiding op de zaal in het Topkorfbalweekend. In de zaalcompetitie treft Drachten dezelfde ploegen als op het veld. Dat zou kansen moeten bieden voor Drachten voor misschien wel een dubbele promotie dit seizoen.