3.6 °C

De Wâlden wint van Quick (20-19)

ma 29 oktober 2018, 12.28 uur

TYTSJERK - De laatste veldwedstrijd voor de zaal mocht Quick het op het natuurgrasveld in Tietjerk opnemen tegen De Wâlden. In de voorgaande wedstrijd werd er op de valreep nog een punt uit het vuur gesleept door de ploeg uit Oudega. Ook deze wedstrijd ontliepen beide ploegen elkaar niet veel.

Quick speelde in een iets gewijzigde opstelling en zo mocht Teije Blauw zijn debuut maken en ook Hilde Jelsma begon in de basisopstelling. Onder prima weersomstandigheden wisten beide ploegen de korf makkelijk te vinden en zo ontstond er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd. De eerste helft leek De Wâlden telkens het voortouw te nemen en het beste om te kunnen gaan met de omstandigheden en het gladde veld. Toch wist Quick tot aan de rust de aansluiting te behouden mede onder aanvoering van de wederom makkelijk scorende Romke Kooistra (14-12).

Na rust kantelde de wedstrijd. Quick gaf verdedigend meer pressie en kwam door doelpunten van Jetze de Jong en de prima debuterende Teije Blauw aan de goede kant van de score. Er ontstond een spannende eindfase waarin de wedstrijd alle kanten uit kon gaan. Bareld Bos schoot De Wâlden met twee treffers op een 20-18 voorsprong. In de resterende minuten scoorde Romke Kooistra nog eenmaal, maar de aansluitingstreffer op een verdiend gelijkspel bleef uit. En zo trok Quick zoals wel vaker dit seizoen aan het kortste eind.

Quick kan zich nu opmaken voor het zaalseizoen. Hierin is het ingedeeld in een competitie met exact dezelfde tegenstanders als op het veld.

Doelpunten: Romke Kooistra 9, Jan Auke Kooistra 1, Jetze de Jong 3, Teije Blauw 3, Hilly Neeltje vd Wal 3.