7.1 °C

TFS snoept punt af van koploper Club Brothers

ma 29 oktober 2018, 12.28 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Zondag was de laatste competitiewedstrijd op het veld voor we weer de zaal in gaan. Gezien de weersomstandigheden van deze zondagmiddag zullen velen daar niet rauwig om zijn. Met een koude wind over het veld startte TFS aan de wedstrijd tegen koploper Club Brothers uit Groningen. De gasten hadden tot dusver nog geen punten verspeeld en wisten dus de koppositie ongeslagen te bezetten.

Voor TFS zou het mooi zijn te kunnen stunten tegen de koplopers. Alles op alles werd gezet om het de geelhemden zo moeilijk mogelijk te maken. Qua lengte was TFS in het nadeel, maar met het spel deden de Kompenijsters zeker niet onder voor de Groningers. Na drie minuten wist Club Brothers op een 0-1 voorsprong te komen via een strafworp. Deze schade werd direct weer rechtgetrokken. Zo bleef het de eerste helft stuivertje wisselen. Toch werd er een klein gaatje geslagen net voor rust door twee afstandsschoten van de Groningers wat de ruststand zette op 4-7.

Opvallend is dat Club Brothers bij al hun wedstrijden tot de pauze gelijk op gaat met hun tegenstander en na de rust het gat weet te slaan en door te drukken. TFS wilde vandaag stunten tegen de koploper en liet dit ook direct zien in de tweede helft. Van 4-7 ging de stand in elf minuten naar 9-8. Club Brothers wist nog slim, met het versieren van strafworpen, de stand op 10-12 te zetten. Toen hier een zuivere doorloopbal van TFS werd afgekeurd en er meteen aan de andere kant werd gescoord, leken de kansen verkeken. Maar in de laatste minuut wist TFS met een afstander van Jitze van der Vlugt en een doorloopbal van Marrit Nijmeijer een punt in de wacht te slepen.

Het vlaggenschip van TFS gaat direct de zaal weer in om te starten met de voorbereiding. De zaalcompetitie start op zaterdag 24 november.