8 °C

Flamingo's speelt een overtuigende tweede helft

zo 28 oktober 2018, 16.15 uur

BUITENPOST - Zaterdag stond de wedstrijd tegen Achilles uit Almelo op het programma. Dit was de eerste veldwedstrijd van het seizoen ook de tegenstander en eindigde in een magere 8-12 in het voordeel van de geelhemden. Ook deze wedstrijd was Flamingo's sterker en werd het verschil in de tweede helft gemaakt.

Flamingo's kwam goed uit de startblokken door tweemaal op rij te scoren. Achilles volgde het voorbeeld en deed er nog een schepje bovenop 3-5. De eerste helft was het voor Flamingo's nog wat zoeken en wist het verschil nog niet te maken. De tweede helft moest het scherper. Er werd gerust met 8-8 op het scorebord.

Flamingo's leek scherp de kleedkamer uit te komen, maar het was Achilles die als eerste de korf wist te vinden. Flamingo's had een antwoord klaar en maakte vier doelpunten op rij met waaronder twee doelpunten van de goed invallende Herman Pilat 12-9. Achilles kwam nog op één punt verschil. Daarna nam Flamingo's het initiatief en na goed uitgespeelde kansen liep de score snel op en eindigde de wedstrijd met 22-14 in het voordeel van Flamingo's.

Flamingo’s mag zich nu gaan voorbereiden op de zaalcompetitie. Zaterdag 3 november zijn er oefenwedstrijden voor de selectie in Kollum. Het tweede om 14.00 uur en het eerste om 15.30 uur.