Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Veenwouden pakt kostbare punten bij Nijland

zo 28 oktober 2018, 15.29 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden is erin geslaagd drie kostbare punten mee te nemen uit Nijland. SCV wist daarmee Nijland te passeren op de ranglijst en aansluiting te bewerkstelligen met de middenmoot. SCV was in dit sportieve duel voetballend de betere ploeg, maar de thuisclub kreeg de beste kansen.

Gezien de verhoudingen had Nijland wel een punt verdiend maar doelman Coenraad van der Mark voorkwam dat. De gasten kregen na 5 minuten de eerste mogelijkheid toen een schot van Stefan Jan Sijtsma via een verdediger voor de voeten van Wigle Westerlaan belandde maar deze kon er net niet goed genoeg bij en schoot over. Aan de andere zijde schoot Jildert de Boer naast. Halverwege de eerste helft was er een knap schot van de gevaarlijke Nijland spits Nico Pieter Bonnema die doelman van der Mark dwong tot een redding in twee keer.

In de 26e minuut was SCV dicht bij de openingstreffer toen Stefan Jan Sijtsma bij de tweede paal vrij kon inkoppen na een goede voorzet van Ronald Procee. De kopbal ging echter net naast. In de 30e minuut was SCV nogmaals gevaarlijk toen Rinse Procee vanaf de achterlijn kon voorzetten maar Ygram Vrieling schoot via een verdediger naast. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. De thuisclub trok zich bij balverlies terug op eigen helft om daar SCV op te vangen, loerend op de counter. SCV speelde de tweede helft in een te laag tempo om echt gevaarlijk te kunnen worden en leed te vaak slordig balverlies waardoor Nijland een aantal malen gevaarlijk kon uitbreken.

SCV-doelman van der Mark moest in het eerste kwartier in actie komen bij schoten van Arjen van der Wal en Nico Pieter Bonnema. In de 62e minuut was de thuisclub dicht bij de openingstreffer toen Bonnema vrij voor de keeper opdook na een razend snelle counter. Doelman van der Mark wist het schot tot corner te verwerken. SCV stelde daar twee kopkansen tegenover maar de pogingen van Wytze Veenstra en Stefan Jan Sijtsma gingen over het doel. In de 72e minuut was het opnieuw Nico Pieter Bonnema die alleen voor de keeper verscheen maar opnieuw was het doelman van der Mark die als overwinnaar uit de strijd kwam. De klok stond al op 90 minuten en iedereen leek zich al verzoend te hebben met een gelijkspel tot invaller Gooitzen de Vries een goede voorzet losliet die door Wytze Veenstra koppend werd afgerond:0-1 SCV kreeg daarmee iets te veel, voor het hardwerkende Nijland waren de druiven uiteraard zuur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381