7.2 °C

Ropta Boys pakt eerste driepunter

zo 28 oktober 2018, 10.24 uur

RYPTSJERK - Het werd zaterdagmiddag een historische middag voor de v.v. Ropta Boys. Voor het eerst in deze competitie en voor de eerst in de 3e klasse kon Ropta Boys eindelijk de eerste driepunter bijschrijven op de ranglijst. Tegen medekoploper Rijperkerk werd er een zeer degelijke partij voetbal afgeleverd door Ropta Boys. De achterhoede van Ropta Boys gaf deze middag weinig tot niets weg en bleef uiteindelijk fier overeind tegen het dit seizoen hoog aangeschreven Rijperkerk. Het werd geen goede wedstrijd, maar wel een wedstrijd waarin Ropta Boys tegenstander Rijperkerk niet liet voetballen.

Het overwicht lag bij Rijperkerk, maar uiteindelijk was het Ropta Boys die via één van de gevaarlijke counters in de tweede helft de winnende treffer wist te scoren. Uiteindelijk een mooie en goede opsteker voor het pas gepromoveerde Ropta Boys. Deze zwaarbevochten overwinning smaakt zeker naar meer bij het deze wedstrijd goed en geconcentreerd spelend Ropta Boys.

1e helft.
Het begin was aftasten. Een schot van Rijperkerk en Ropta Boys waren de eerste wapenfeiten. Het eerste gevaar was na 6 minuten. Martin Kool gleed uit en meteen werd Rijperkerk gevaarlijk. De bal werd vanaf links teruggelegd op de rand 16 meter. Maar geheel vrijstaand werd er door Mark Hendriks naast geschoten. Het overwicht was eigenlijk de gehele wedstrijd voor Rijperkerk, maar ook de gehele wedstrijd kon men eigenlijk geen potten breken tegen het hechte Ropta Boys.

Een paar schoten van afstand waren de mogelijkheden voor Rijperkerk, maar echt grote kansen werden er niet weggegeven. Voor Ropta Boys was de eerste goede aanval te noteren in de 27e minuut. Een combinatie tussen Tjidsger Braaksma op Erik de Vries, die op zijn beurt een schitterende crosspass gaf op Rudi Torensma. De aanname was goed, maar het schot van Rudi Torensma ging in kansrijke positie over. Rijperkerk kreeg via Diderick Andringa nog een schotkans, maar keeper Johannes de Groot stond deze middag opnieuw foutloos te keepen en pakte veel schoten klemvast.

Ook topscoorder Mark Hendriks van Rijperkerk had een moeizame en moeilijke middag. Hij kreeg geen tot weinig kansen, omdat voorstopper Martin Kool hem deze middag geen centimeter ruimte gunde om te voetballen . Hij kreeg één kans knappe kans in de eerste helft, maar schoot te gehaast en over. In de slotminuut was een leep passje van Erik de Vries op Rudi Torensma bijna raak voor Ropta Boys. De pass was net te hard en werd een prooi voor de Rijperkerk keeper. Hierdoor eindigde deze matige 1e helft met weinig tot geen kansen in 0-0.

2e helft.
In het begin van de tweede helft was het oppassen voor Ropta Boys. Rijperkerk kwam goed uit de kleedkamer en was meteen gevaarlijk. Tevens kreeg Rijperkerk hulp van Ropta Boys speler Christiaan Wijnsma. Hij had commentaar op de leiding en kreeg geel en een vrije trap tegen op rand 16 meter gebied. De vrije trap ging uiteindelijk naast. De druk bleef en Ropta Boys moest zich beperken tot de counter. In de 60e minuut wist keeper Johannes de Groot een vrije trap van Mark Hendriks uit de hoek te ranselen ten koste van een corner.

In de 62e minuut kwam een als voorzet bedoelde bal van Kees Kool nog enigszins gevaarlijk richting doel, maar de keeper van Rijperkerk stond goed op te letten. Dit was wel het eerste teken van meer gevaar van Ropta Boys richting Rijperkerk doel. In de 68e minuut was de allereerste grote kans te noteren voor Ropta Boys. Een afgeslagen corner van Ropta Boys werd opnieuw door Anco Dijkstra ingebracht. Via het hoofd van Rudi Torensma belandt de bal precies voor de voeten van de geheel vrijstaande Martin Kool. Maar alleen voor de Rijperkerk keeper schoot Martin de bal net naast.

In de slotfase ging het spel op en neer en werd het een gevalletje, wie het eerst scoort wint de wedstrijd. Rijperkerk was in deze fase via Mark Hendriks en Jeroen IJsselmuiden dichtbij de openingstreffer, maar opnieuw stond de verdediging als een huis en keeper Johannes de Groot een grote sta in de weg. Ropta Boys was reeds een paar keer dreigend geweest via de counter. Vaak zonder succes, maar in de 83e minuut was het wel raak. Een goede pass van aanvoerder Kees Kool zet Tjidsger Braaksma vanaf rechts alleen richting Rijperkerk doel. Tjidsger behield het overzicht en gaf de bal daarna keurig breed op Erik de Vries. Erik bleef koel en wist deze perfect uitgevoerde counter te verzilveren voor de 0-1.

In de resterende 10 minuten is Ropta Boys niet meer in gevaar geweest. Invaller Hendrik Willem van der Vorst had zelfs de grootste kans om de score te verdubbelen. Dit lukte niet, maar de winst en de eerste driepunter kwam niet meer in gevaar.

Conclusie: Met hard werken en weinig weggeven was het zoet van de overwinning voor spelers, begeleiding en publiek zeer welkom. De eerste driepunter van Ropta Boys in de 3e klasse is hierdoor een feit. Hopelijk heeft Ropta Boys de smaak te pakken na deze knappe overwinning. Door deze knappe winst stijgt Ropta Boys twee plaatsen op de ranglijst en wacht Ropta Boys volgende week thuis tegen ONT opnieuw een uitdaging.. Eindstand: 0-1.