Account
Logo
Zoeken
5.2 °C
Tw'heidster steelt aanhanger van stratenmakers
In het verleden maakte hij zich schuldig aan vernieling, mishandeling en openlijk geweld

Tw'heidster steelt aanhanger van stratenmakers

vr 26 oktober 2018, 13.45 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Twijzelerheide (28) zat vrijdag bij politierechter Klaas Bunk voor een diefstal die hij in de zomer van vorig jaar had gepleegd. In juni van dat jaar had hij van de oprit van een woning zijn woonplaats een aanhangwagen een bestratingsbedrijf gestolen. Op de aanhanger stonden een trilplaat, een stenenknipper en een kruiwagen. Op de vraag van de rechter waarom hij dat had gedaan, antwoordde de Twijzelerheidster dat hij geld nodig had.

Hoop ellende
Uiteindelijk werd de man er door zijn zwager bijgelapt. De eigenaar van de kar was nog bij hem aan de deur geweest. De spullen zouden door iemand anders zijn doorverkocht. ‘Ik heb er niks aan verdiend, ik heb er wel een hoop ellende aan overgehouden’, zei de verdachte. Zijn vriendin wist van niets, tot de eigenaar voor de deur stond. Het leverde de Twijzelerheidster een laatste waarschuwing van zijn vriendin op. Een volgende keer gaat ze weg. Hij wil zijn leven beteren. ‘Ik wil een goed voorbeeld voor mijn zoon zijn’, zei hij.

Geen onbekende
Hij is geen onbekende van politie en Justitie. In het verleden maakte hij zich schuldig aan vernieling, mishandeling en openlijk geweld. Een voor een helingszaak opgelegde voorwaardelijke werkstraf van 40 uur stond nog open. ‘Er werd hem een kans geboden, die heeft hij niet genomen’, stelde officier van justitie Peter van der Spek. Van der Spek eiste een werkstraf van 80 uur: 40 uur voor de diefstal en de 40 uur die de Twijzelerheidster voorwaardelijk boven zijn hoofd had hangen.

Proeftijd verlengd
‘Dat is niet leuk, maar ik heb het zelf veroorzaakt’, reageerde de verdachte. De rechter kwam hem toch nog enigszins tegemoet. Omdat de diefstal toch al weer meer dan een jaar oud was, verlengde Bunk de proeftijd van de 40 uur voorwaardelijk met een jaar. Voor het stelen van de aanhanger moet de Twijzelerheidster wel 40 uur gratis aan het werk. Een door de eigenaar van de aanhangwagen ingediende schadevergoeding -ruim 2900 euro- werd niet toegewezen, omdat de vordering niet aan de eisen voldeed.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.3%
Geen mening  
29.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!