Account
Logo
Zoeken
7.9 °C

Op de Waddenzeedijk en IJsselmeerdijk moeten honden aangelijnd zijn

Loslopende honden graven gaten in dijken

ma 22 oktober 2018, 20.22 uur

HOLWERT - Wetterskip Fryslân roept hondenbezitters dringend op om hun hond aangelijnd te houden tijdens een wandeling op de dijk. Het waterschap constateert steeds vaker graafschade, aangericht door loslopende honden. Deze gaten brengen de veiligheid van dijken in gevaar.

Inspecteurs van Wetterskip Fryslân gaan vanaf dinsdag controleren op loslopende honden. Overtreders krijgen een boete van negentig
euro. Jaarlijks investeert Wetterskip Fryslân miljoenen euro's in de veiligheid van onze dijken. Daarbij besteedt ze veel zorg aan onderhoud van de grasmat. "Wij willen onze mooie dijken graag voor iedereen toegankelijk houden. En veilig, want het is onze taak om
Fryslân te beschermen tegen overstromingen. Dat kan alleen als we met elkaar op de dijk passen", aldus dagelijks bestuurder Bé de Winter van Wetterskip Fryslân.

Zwakke plekken
Loslopende honden graven jaarlijks honderden gaten in de Waddenzeedijk en
IJsselmeerdijk. Het waterschap dicht de gaten zo snel mogelijk, alleen blijven ze ook na het herstel nog lang een zwakke plek in de grasmat. Gevolg kan zijn dat de toplaag van de dijk bij storm en hoogwater uitspoelt. De gaten vormen ook een gevaar voor medewerkers van het waterschap, als die met tractoren onderhoud uitvoeren op de dijk. Naast het graven van gaten, rennen loslopende honden achter schapen aan die op de dijk grazen. De schapen zorgen voor een sterke grasmat.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer