Account
Logo
Zoeken
7.6 °C
Stalkster stuurt ex-vriend incontinentieluiers

Stalkster stuurt ex-vriend incontinentieluiers

ma 22 oktober 2018, 17.35 uur

LEEUWARDEN - Een 47-jarige Heerenveense stuurde haar ex-vriend uit Drachten begin dit jaar in krap drie maanden tijd honderden sms'jes en Whatsapp-berichtjes. De vrouw liet Domino's pizza's bezorgen bij de ex-vriend, nadat ze eerst in zijn naam een account had aangemaakt op Thuisbezorgd.nl. Maandag zat ze tegenover politierechter Monique Dijkstra, de ex-vriend had aangifte gedaan van stalking.

Lingeriesetje
De Heerenveense ontkende eigenlijk alles wat haar werd verweten. Ze bekende alleen dat ze een lingeriesetje had opgestuurd dat ze van haar vriend had gekregen. Dat was nadat hij erop had gestaan dat ze een jas teruggaf die ze van hem cadeau had gekregen. De man kreeg ook pakketjes thuisgestuurd, onder andere incontinentieluiers voor mannen. Verder was de man ingeschreven op de website Regioswingers.nl. 'Dat heeft hij zelf gedaan', reageerde de Heerenveense.

Ruim 500 sms'jes
De vrouw zei dat ze er eind vorig jaar achter kwam dat haar vriend haar had bedrogen. Ze kwam erachter dat hij samenwoonde. 'Drie jaar lang heeft hij mij gebruikt, misbruikt en mishandeld. En daar komt hij mee weg', zei ze verontwaardigd. Op 9 februari van dit jaar kwam ze bij de woning van haar ex. Ze vernielde de antenne en de ruitenwissers van zijn auto en ze molde een naambordje. 'Ik wou zijn verhaal horen', zei de Heerenveense. Ze ontkende dat ze haar ex meer dan 500 sms'jes had gestuurd. Dat zou zijn gebeurd nadat de man haar op Whatsapp had geblokkeerd, na het ontvangen van honderden appjes.

Middelvinger
De mail aan Thuisbezorgd was terug te leiden naar het IP-adres van haar computer. Ook de sms'jes en telefoontjes kwamen van haar mobiele nummer. De vrouw zei dat zowel haar laptop als haar mobieltje gehackt waren. 'Ik heb op geen enkele manier contact met hem gezocht. Hij wel met mij', zei de Heerenveense. Terwijl de rechter de feiten voorhield, werd de vrouw steeds opstandiger. Dijkstra had haar al een paar keer gewaarschuwd. Toen de Heerenveense tijdens het verhaal van officier van justitie Tjerk Buma de middelvinger op stak, stuurde Dijkstra haar de zaal uit.

Contactverbod
Buma had even eerder al gezegd dat de Heerenveense 'tegen de klippen op' loog. De officier vermoedde dat de vrouw met 'hele hoge frustraties' kampte, waar ze niet mee overweg kan. 'Ze heeft hulp nodig, liever vandaag dan morgen', aldus Buma. Hij stelde voor om toch maar reclasseringstoezicht op te leggen, ondanks dat de vrouw de uitnodiging voor een gesprek met de reclassering had afgeslagen. Dat laatste vond de rechter geen goed idee: 'Ik denk dat dat averechts werkt'. Dijkstra veroordeelde de vrouw tot een werkstraf van 100 uur plus 50 uur voorwaardelijk. Ze moet 500 euro smartengeld aan haar ex betalen. De rechter legde ook een contactverbod op: de vrouw mag op geen enkele manier contact zoeken met haar ex-vriend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Drachten: flat volledig ontruimd vanwege brand

Drachten: flat volledig ontruimd vanwege brand


regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid




regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

regionaal nieuws

Dieselolie op A7: kilometers lange file

Dieselolie op A7: kilometers lange file


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over