2.9 °C
Zeperd: Drachtster Boys VR1 verlies

zo 14 oktober 2018, 21.18 uur

DRACHTEN - De ene vrijdagavond is de andere niet en zo ook deze vrijdagavond. Waar vorige week de Drachtster vrouwen nog redelijk gemakkelijk wonnen van Reiger Boys VR1 werd de wedstrijd tegen Hovocubo nu verloren in de eerste 10 minuten. De vrouwen uit Zwaag kwamen uitermate scherp aan de start en die van Drachtster Boys/HR Piping niet. Veel duels werden verloren, de zogenaamde tweede bal werd niet veroverd en het spreekwoordelijk mes tussen de tanden was achter gebleven in Drachten.

En dan kan het snel gaan. Reeds in de 1e minuut werd een voorzet van Hovocubo in eigen doel gewerkt door een Drachtster speelster. De 2-0 kwam op naam van Chelly Drost die na slordig balverlies de bal in de verre hoek schoot. In de 5e minuut werd het allemaal nog erger voor de Drachtster vrouwen door wederom slordig verdedigen en wederom een eigen doelpunt; 3-0. En als een kers op de taart, voor Hovocubo dan, scoorde Chelly Drost in de 9e minuut de 4-0.
Kwam er dan helemaal niets uit de voeten van de Drachtster vrouwen? De eerste mogelijkheid was voor Aafke de Hoek echter zij schoot voorlangs. Ongeveer 5 minuten voor de pauze besloot coach Symen Abe Hoekstra met de mee voetballende keepster te gaan spelen en dat leidde in ieder geval tot, wat naar later bleek, de eretreffer; 4-1. Tevens rust.

De 2e helft werd gekenmerkt door een beter Drachtster Boys/HR Piping maar de speelsters kwamen niet door de verdediging van Hovocubo ondanks mogelijkheden van Jessie Prijs, Tjitske Sikma, Anita Vellema en Aafke de Hoek.

Conclusie….zonder de nodige vechtlust en slim voetballen werd de zeperd een feit.

Volgende week vrijdagavond 20.30 uur speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 thuis tegen TPP Rotterdam VR1.