Account
Logo
Zoeken
6.2 °C
Foto: Geert Huisman

Fruitdag bij de Spitkeet

za 29 september 2018, 13.40 uur

HARKEMA - Op zaterdag 29 september werd op het park van De Spitkeet in Harkema van 11.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse Fruitdag gehouden. Op het terrein van het museum staan ruim 30 fruitbomen van oude rassen waaronder sinds kort ook enkele oude Friese rassen.

Om meer bekendheid aan die oude rassen te geven wordt ieder jaar in september door de “Vrienden van het Oude Fruit” in samenwerking met museum De Spitkeet deze dag georganiseerd. Hier vinden dan diverse activiteiten plaats. Zo is er een tentoonstelling van een groot aantal oude fruitrassen waar bezoekers ook eigen fruit kunnen laten determineren als ze van elke soort vijf stuks meenemen. Bovendien kan men van de oude rassen proeven en informatie krijgen over de aankoop van deze bomen.

Van dit fruit worden allerlei producten gemaakt zoals jam, compote en appelmoes. Ook zijn er vele soorten peulvruchten, wâldbeantsjes, zelfgemaakte jam, honing, zelfgemaakte bakproducten en mooie bloem-creaties te koop. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een zacht prijsje lekkere appels en peren van de “spitkeetbomen” te kopen.

Op het overdekt terras kon u heerlijk genieten van koffie/thee met zelfgebakken appelflappen uit de keuken van de Spitkeet.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie