8.4 °C

DTL mag niet winnen bij DWA/Argo

ma 24 september 2018, 13.18 uur

HANTUM - Voor DTL stond er afgelopen weekend de hele belangrijke uitwedstrijd tegen DWA/Argo uit Winsum (Gr) op het programma. DWA/Argo was nog ongeslagen en voor DTL was het zaak de zeperd van vorige week tegen Spannum weg te werken. Winst was noodzakelijk om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen.
Op het winderige kunstgrasveld was het in de beginfase vooral aftasten van beide kanten.

Na beide een keer gescoord te hebben was het DWA/Argo die de voorsprong pakte. DTL had prima vat op de lengte en fysieke kracht van de heren bij DWA/Argo en wist ook snel de stand weer gelijk te trekken (2-2). Dat er vandaag ook weer geen monsterscore zou komen was nu al wel duidelijk. Beide ploegen gaven weinig kansen weg maar het was gaandeweg de eerste helft DTL die het veldoverwicht naar zich toetrok. Veel doelpunten leverde dit niet op maar bij rust had DTL wel een voordelige 3-4 voorsprong te pakken.

De opdracht voor de 2e helft was duidelijk; sterk uit de kleedkamer komen en gelijk een beslissend gat slaan. Dit slaagde prima want door twee snelle goals aan het begin van de 2e helft leek DTL heel even op rozen te zitten bij een 3-6 voorsprong. Leek want een ogenschijnlijk onschuldige woordenwisseling tussen coach Piet Nieuwenhuizen en de Groningse scheidsrechter van der Veen deed de hele wedstrijd kantelen. Van der Veen besloot om voortaan elke discutabele spelsituatie in het voordeel van zijn provinciegenoten te geven. Toen de spaarzame kansen die DTL nog wel zelf wist te creëren ook nog eens om zeep werden geholpen kon je er op wachten dat de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg ging kantelen.

DTL vocht voor wat het waard was en bij 6-8 stond het nog altijd aan de voordelige kant van de score. In de laatste 10 minuten gebeurde echter zoals hiervoor beschreven; door genoemde factoren lukte het DWA/Argo om nog 4 keer te scoren en bij DTL was het verzet definitief gebroken. Zeer onnodig bleven door een 10-8 eindstand de punten dus in de provincie Groningen.

Achteraf overheerste het gevoel dat DTL niet mocht winnen. Iets wat de komende wedstrijd zeker wel zal moeten gebeuren. Dat het geen gemakkelijke opgave zal worden is zeker want gastheer Harkema heeft tot nu toe al haar wedstrijden gewonnen. DTL zal er echter alles aan doen om zaterdag 29 september met een overwinning terug te keren naar Hantum.