3.9 °C

Gelijk spel: Middelsé-Skelp D1 - DraGor D1

ma 24 september 2018, 13.04 uur

DRACHTEN - Met 2 wissels en aangesterkt door Bo van der Wal uit de jeugd en Pepi Hoitinga in het doel treedt DraGor aan in Stiens. Maaike de Boer krijgt al in het begin een ellenboog tegen haar gebit waardoor 3 stukjes tand verdwijnen in het bad. De wissel gaat wat te gehaast waardoor er een uitsluiting volgt van Bo van der Wal. De man meer wordt benut wat de stand op 1-0 brengt. Dragor laat 3 maal een man meer in het eerste kwart liggen. In het tweede kwart benut Maaike de Boer de man meer wel wat de stand op 1-1 brengt. Vlak voor het einde van het tweede kwart weet Maaike de Boer wederom het doel te vinden en gaat DraGor met 1-2 het derde kwart in.

In deze periode scoort Middelsé vrij vlot de gelijkmaker. Een man minder voor DraGor wordt mede door goed verdedigingswerk van Amarens Gaikema niet benut door de tegenstander. Door het harde werken wordt bij DraGor met grote regelmaat gewisseld waardoor iedereen zijn aandeel in de wedstrijd heeft gegeven. Het doorzettingsvermogen van Imke van der Meulen resulteert in balbehoud en geeft Marlies Poelsma de kans om een doelpunt te maken wat de stand op 2-3 zet. Vlak voor het eind van het derde kwart is de stand gelijk.

In het vierde kwart krijgt de jonge aanwinst van DraGor, Luna Reitsma, een uitsluiting die Middelsé benut en op voorsprong komt. Maaike de Boer laat haar waarde zien door de stand op 4-4 te zetten. Door een man minder komt Middelsé op voorsprong. Met nog minder dan 30 seconden op de klok heeft DraGor nog 1 aanval te gaan. De hoofden worden koel gehouden en Laura Hager weet de bevrijdende gelijkmaker te maken. Het gelijk spel wordt als een overwinning ervaren. De spanning was te snijden en iedereen gaat met een goed gevoel terug naar Drachten.