Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Zege Blauw Wit ’34 op SC Veenwouden: 0-2

zo 23 september 2018, 13.12 uur

LEEUWARDEN - Het uit de eerste klasse gedegradeerde Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden wist het eerste competitietreffen tegen SC Veenwouden winnend af te sluiten. Gemakkelijk ging dat niet omdat de thuisclub lang stand hield en in de counter ook een aantal prima mogelijkheden kreeg. De gasten hadden de gehele wedstrijd een veldoverwicht maar veel kansen kreeg het niet omdat SCV verdedigend knap stand hield waardoor Blauw Wit in het strafschopgebied nauwelijks gevaarlijk werd.

Al in de eerste minuut werd SCV gevaarlijk toen Gooitzen de Vries een goede voorzet afleverde waarbij doelman Kevin Wilpstra alle moeite had om Wytze Veenstra het scoren te beletten. De gasten werden in het eerste kwartier gevaarlijk via Bob Schepers die op rechts doorbrak maar doelman Coenraad van der Mark stompend redding zag brengen op zijn voorzet terwijl doelman van der Mark tevens redde op een inzet van Floris Boonstra.

SCV was na een klein half uur dicht bij de openingstreffer maar het schot van Wytze Veenstra belandde op de paal. Blauw Wit kreeg daarna een aantal vrije trappen op de rand van de zestien maar Bob Schepers en Wiebe Bakker wisten hier niet van te profiteren. Ook na rust waren de eerste mogelijkheden voor de gasten maar Floris Boonstra en Kayin Kleefstra schoten beide naast. SCV kreeg kansen via Hessel Ellens die na een solo doelman Wilpstra redding zag brengen terwijl dezelfde Ellens een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Arjen Haringsma af te ronden.

In de 60e minuut kwamen de gasten aan de leiding toen Bob Schepers met een goede actie drie man het bos instuurde en op rechts doorbrak. De voorzet werd ingeschoten door Kleefstra en met de voet gekeerd door doelman van der Mark maar in de rebound wist Wiebe Bakker alsnog het net te vinden:0-1

De gasten bleven hierna dreigend maar een vrije trap van Wiebe Bakker ging naast en een lob van Floris Boonstra verdween weliswaar over de keeper maar ook over het doel. In de slotfase drong de thuisclub sterk aan en kreeg het nog de kans op de gelijkmaker via Wytze Veenstra die na de voorzet van Ronald Procee echter over schoot. Ook een scrimmage voor de goal leverde geen treffer op. In de laatste seconden van de blessuretijd werd de wedstrijd definitief beslist toen Floris Boonstra raak schoot uit een voorzet van broer Arjen:0-2 Een terechte zege voor Blauw Wit, waarbij SCV lang mocht hopen op een gelijkspel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt