Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Zwaagwesteinde trekt de stekker uit zondagvoetbal

vr 14 september 2018, 11.34 uur

DE WESTEREEN - Dinsdagavond is een spoedoverleg aangevraagd door de zondagcommissie met het hoofdbestuur van VV Zwaagwesteinde. De aanleiding daarvan was dat de zondagcommissie geen andere mogelijkheden meer zag dan om te adviseren het 1e elftal voortijdig uit de competitie te laten halen.

Deze drastische maatregel werd voorgesteld nadat er in de afgelopen maanden en weken diverse spelers hun eerdere toezeggingen hebben ingetrokken om voor de zondagafdeling van VV Zwaagwesteinde uit te willen komen. Deze ontwikkelingen waren voorafgaand aan het seizoen niet te voorzien aangezien er rond juni 2018 nog circa 36 spelers hun belofte hadden gedaan om zich dit seizoen beschikbaar te stellen voor de zondagafdeling. Toen na verloop van tijd bleek dat dit aantal maximaal rond de 25 spelers zou uitkomen, is er destijds al een schrijven naar de KNVB gegaan om het tweede elftal op voorhand uit de competitie te laten halen. In de afgelopen weken bleek dat er steeds minder spelers om diverse redenen zich nog konden motiveren om bij de eerste zondagselectie aan te blijven.

Dit heeft ertoe geleid dat er op dit moment een te geringe selectie van circa 14 spelers is waardoor er geen draagkracht meer blijkt te zijn binnen de vereniging om in de competitie te starten. Het hoofdbestuur en de zondagcommissie voorzien dat er een gigantisch probleem gaat ontstaan om een volledig seizoen te kunnen bouwen op een selectie die op zondag haar wedstrijden kan spelen. Om op voorhand te voorkomen dat de selectie halverwege, bijvoorbeeld door het driemaal niet op komen dagen bij een wedstrijd, alsnog uit de competitie gehaald dient te worden, is het besluit nu genomen om het team per direct te laten terugtrekken.

"Wij betreuren dit ten zeerste ten overstaan van de KNVB en onze tegenstanders maar wij zien als bestuurders van onze vereniging geen andere mogelijkheid om het tij nog te doen keren."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer