Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

De Pein is de weg kwijt in de hoofdstad

di 11 september 2018, 12.32 uur

LEEUWARDEN - Na een korte, maar nuttige voorbereiding is de korfbalcompetitie voor de peinders weer begonnen. Met enkele wijzigingen binnen het team werden er in de oefencampagne twee sterke wedstrijden tegen tweedeklassers gespeeld en de nieuwe basis acht ging in de vierde klasse de eerste strijd vol vertrouwen aan.

Bij de opponent Leeuwarden, vorig jaar nog tegenstander in de zaal, waren er ook enkele aanpassingen binnen de lijnen waarbij er niet op routine ingeboet is. De Pein 1 was in de nieuwe opstelling nog erg zoekende naar de structuur en het spel leek in de verste verte niet op het eerder vertoonde en gewenste vorm. Diep in de eerste helft liet het scorebord een schamele 2-2 zien. Op dat moment liep een dame van Leeuwarden een ogenschijnlijk zware en nare blessure blessure op aan haar pols en werd het spel stilgelegd voor een afvoer door een ambulance. Het restant van de eerste helft werd nog uitgespeeld, maar met slechts 4-3 was de ruststand pover.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet veel anders en bleken de hoofdstedelingen over meer doorzettingsvermogen te beschikken. De Pein kon geen kentering forceren en wist zichzelf niet meer bij de les te krijgen. Een tweede blessure onder de dames van KV Leeuwarden was nog een tegenslag voor de thuisploeg, maar met 10-5 bleven de punten op het Kalverdijkje.

De Pein heeft deze week om de orde weer op zaken te stellen aangezien aankomende zaterdag opponent Zunobri uit Zuidhorn de reis naar Opeinde zal maken. Aanvang 15.30 uur sportpark Douwekamp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'