Account
Logo
Zoeken
8.7 °C

CSL verliest van KV Drachten

zo 9 september 2018, 20.15 uur

DRACHTEN - Zaterdag begon voor KV Drachten de veldcompetitie weer met een uitwedstrijd tegen CSL uit Britsum. Voor trainer/coach Michel Daling was het zaak om na een goed verlopen oefencampagne weer een succesvol team in het veld te brengen. Daling heeft lang getwijfeld over zijn opstelling omdat een aantal jonge spelers serieus op de deur van de Drachten-selectie klopt en de keuze dus niet eenvoudig was. Er kwam een team in het veld dat op een aantal plaatsen was gewijzigd t.o.v. het vorige jaar door vertrekkende spelers en een stevige blessure van Doenja Payer.

Anouk de Boer, Wilfred Oostra, Redmar Bauer en de van Dos’46 teruggekeerde Ilse van der Meulen maakten hun opwachting in basis van Drachten 1. De eerste helft kwam het spel moeizaam op gang, mede door toedoen van een vrij stug achter verdedigend CSL. Drachten was wel steeds de bovenliggende partij maar in de score kwam dat nog niet tot uiting. Scheidsrechter Van der Veen blies op een schamelijke 7-8 stand voor de rust. Na de rust leek het spelletje op dezelfde voet door te gaan totdat Drachten op een 12-12 stand ineens wel met scherp schoot en direct een gat van vier punten maakte.

De wedstrijd was daarmee ook gespeeld. CSL wist nog één keer tegen te scoren. Drachten won, enigszins moeizaam maar dik verdiend, met 13-16. Jennie Terpstra was met vier treffers topscorer aan Drachtster zijde. Voor Drachten betekenen dit belangrijke winstpunten in het begin van de competitie daar waar vorig jaar, juist in deze beginfase, punten werden verspeeld. Verliespunten die later niet meer konden worden goedgemaakt.

Volgende week treft Drachten in haar tweede uitwedstrijd streekgenoot Oerterp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!