8.3 °C

SC Veenwouden niet opgewassen tegen Pelikaan S

zo 9 september 2018, 11.49 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden leed ook in de tweede bekerwedstrijd tegen Pelikaan S. uit het Groninger Oostwold een nederlaag en is daarmee uitgeschakeld in het bekertoernooi. Pelikaan S. miste vorig seizoen op een haar na promotie naar de eerste klasse en is ook dit seizoen weer de grote favoriet voor de titel want de selectie werd met een viertal spelers versterkt door aankopen van buitenaf.

De gasten begonnen zeer sterk aan de wedstrijd want al na vijf minuten nam het de leiding toen Wesley Tankink een balletje achter de verdediging legde en Handrit Hoxhaj de bal oppikte en doelman Wytse Reitsma omspeelde en keurig afrondde:0-1 Na tien minuten had Sergio van Dijk de nummer twee op de schoen maar zijn schot ging voorlangs.

De thuisclub kwam hierna beter in de wedstrijd en er ontstond een gelijkwaardig duel. Doelman Jonathan Hensens van de gasten moest na 17 minuten in actie komen na een schot van Rinse Procee en ook een goed schot van Meindert Witteveen werd door hem tot corner verwerkt. Een vrije trap van Rinse Procee werd eveneens tot corner verwerkt. Net voor rust kwam SCV op gelijke hoogte toen Rinse Procee goed voorzette op Nivard Vrieling die zijn kopbal zag gekeerd door de doelman maar in de rebound zorgde Joeri Dijk voor 1-1.

In het eerste kwartier na rust hield SCV goed stand zonder kansen weg te geven. Pelikaan S. bracht drie verse krachten in het veld en in de 62e minuut leidde dat tot de 1-2 toen Wesley Tankink raak schoot uit een voorzet van Handrit Haxhaj. De thuisclub was hierna moe gestreden en kwam zelf niet meer aan voetballen toe en kon alleen nog maar tegenhouden. Het wachten was op meerdere treffers. In de 70e minuut werd het 1-3 door Fahim Bellghroub en in de 80e minuut bepaalde Angelo Zimmerman de eindstand op 1-4. Een verdiende zege van een goed combinerend Pelikaan S.