7.2 °C

Nipt verlies SC Veenwouden in Winsum: 1-0

zo 2 september 2018, 19.16 uur

FEANWALDEN - Na een door de slechte velden moeizame voorbereiding en twee verloren oefenduels tegen Heerenveense Boys (2-1) en Drachten (2-0) toog SC Veenwouden zaterdag naar het Groninger Winsum om daar aan te treden tegen de plaatselijke eerste klasser. Bij SC Veenwouden ontbraken vanwege de vakantie nog een viertal spelers maar toch werd de thuisploeg goed partij geboden. Op een prima bespeelbaar veld konden de spelers van Winsum elkaar wat gemakkelijker vinden en zij waren ook de ploeg dat de meeste kansen kreeg en zodoende was de 1-0 winst verdiend.

Winsum kreeg in het eerste half uur twee mogelijkheden via Rick Schaaphok die de bal over het doel kopte uit een voorzet van Tim Hoff terwijl doelman Coenraad van der Mark prima redde op een kopbal van Marcel Pannekoek. Na een dik half uur kreeg SCV een beste mogelijkheid toen Rinse Procee goed voorzette en Wytze Veenstra goed inkopte bij de tweede paal. Doelman Germen Bouwman wist ten koste van een corner redding te brengen. Winsum bleef aandringen en een schot van Rogier Krohne ging maar net naast. Net voor rust kwam SCV op knullige wijze op achterstand. Andries Hoekstra wachtte te lang met de opbouw van achteruit en Rogier Krohne profiteerde hiervan door hem de bal af te snoepen waarna hij Rick Schaaphok een niet te missen kans bood:1-0

Winsum ging na rust op zoek naar de 2-0 maar doelman van der Mark wist schoten van Tim Hoff en Rick Schaaphok onschadelijk te maken. Organisatorisch stond het goed bij SCV en Winsum kon daardoor weinig kansen meer afdwingen. Tien minuten voor tijd claimde SCV nog een penalty toen Hessel Ellens na een corner van Rinse Procee nogal opzichtig het koppen onmogelijk werd gemaakt door een forse duw in de rug maar scheidsrechter van Schepen liet deze overtreding onbestraft. In de slotfase voorkwam de foutloos keepende doelman van der Mark met de voet de 2-0 door Rogier Krohne van scoren af te houden en zodoende bleef het bij 1-0 en kan SCV terug zien op een goede wedstrijd waarin het Winsum goed partij wist te bieden.