Account
Logo
Zoeken
9 °C

Joël Zuidema klaar voor nieuw seizoen wielerbaan

zo 26 augustus 2018, 21.38 uur

DOKKUM - De vakantietijd zit er voor iedereen weer bijna op, zo ook voor baanwielrenner Joël Zuidema uit Dokkum. Na een eerste volledige seizoen op de wielerbaan, was het tijd om de balans op te maken en vooruit te kijken naar de toekomst.

Terugkijken op vorig seizoen
Na een goede voorbereiding trok Joël dit voorseizoen veel naar Duitsland en Tsjechië om veel te leren tijdens de wedstrijden. Mocht hij zich daar goed laten zien, dan was het Europees Kampioenschap een mogelijkheid voor de Dokkumer. “Helaas kwam dit er niet van door meerdere factoren. Zowel fysiek als mentaal ben ik nog niet klaar voor zo`n groot podium. Uit bescherming heeft de coach daarom besloten om mij niet te selecteren. Dat was toch wel even een teleurstelling moet ik eerlijk bekennen. Ik kreeg daardoor wat heimwee naar de weg en dat bleef een tijdje aanhouden. Uiteindelijk heb ik een goed gesprek met de coach en gaan we weer vol voor de baan!”, deed Joël zijn eerlijke verhaal.

Hard werken richting top
De blik is dus weer gericht op de wielerpiste. De trainingen zijn weer begonnen en Joël werkt aan plan om beter te worden “Samen met de coach ben ik bezig om te kijken hoe ik als renner en persoon sterker kan worden op fysiek en mentaal vlak. Ik ben fysiek nog niet sterk genoeg om met de besten mee te kunnen. Dat ligt vooral aan mijn gewicht. Ik ben nog wat aan de lichte kant, dus moet er meer spiermassa bij komen. Op mentaal vlak heb ik nog moeite om alles eruit te halen wanneer het er echt toe doet. Aan deze punten gaan we werken.”

Joël is in ieder geval volle goede moed aan het nieuwe seizoen begonnen. “Ik heb er weer het volste vertrouwen in. We zitten nu in de opbouwfase met de nadruk op het toenemen van spiermassa. Richting de wedstrijden worden de gewichten zwaarder, maar het aantal herhalingen minder. Zo moet ik dan toewerken naar mijn piekvorm.”

Alle steun is welkom
Het duurt nog even voordat het wedstrijdseizoen begint, dus Joël heeft nog even de tijd om aan zijn spiermassa te werken. Op 25 november komt hij voor het eerst in competitie tijdens het NK Teamsprint. “Dat is elk jaar de eerste koers. Met wie ik ga rijden is nog niet bekend. Het NK is in Apeldoorn, dus zet het vast in de agenda. Een beetje extra steun kan geen kwaad!”

Joël heeft niet alleen steun nodig tijdens zijn koersen, maar ook tijdens zijn trainingen en qua aanschaf en onderhoud van zijn materiaal. “Het is niet altijd even makkelijk om alles rond te krijgen als student. Dus mocht er iemand zijn die mij op dat vlak (gedeeltelijk) wil steunen, dan is dat natuurlijk fantastisch! Neem gerust via http://joelzuidema.wordpress.com contact met ons op voor de mogelijkheden zou ik zeggen.”

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.8%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'