Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Fout bij afhandeling na decode 0 -

Extra voorzorgsmaatregelen tijdens Paardendagen

di 24 juli 2018, 14.02 uur

DRIEZUM - De organisatie van de Paardendagen Driezum-Wâlterswâld zorgt voor extra maatregelen tijdens de Paardenmarathon en de Boerendag. Volgens het bestuur is het nodig om deze maatregelen te treffen in verband met het voorspelde warme weer. Het mens- en dierwelzijn staat voorop bij de Paardenmarathon.

De maximum snelheid van de marathonroute zal worden aangepast. Daarnaast wordt er een extra rustpunt ingelast en zal het huidige rustpunt verplaatst worden naar een schaduwrijke plek. Ook zullen er extra waterpunten langs de route gerealiseerd worden. Bij de start van de route, de rustpunten en de finish van de marathon zullen de paarden en pony’s gecontroleerd worden door veeartsen. ‘De menners blijven natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het welzijn van hun dieren en grooms. De keuze om deel te nemen aan de Paardenmarathon blijft bij de menners, maar wij doen er alles aan om het de deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken’, aldus de organisatie.

Menners en grooms worden geadviseerd om voldoende water te drinken en zich in te smeren met zonnebrand met een hoge beschermingsfactor. Hoewel de weersvoorspellingen aangeven dat het zaterdag tijdens de Boerendag een stuk koeler zal zijn, zorgt de organisatie ook dan voor extra voorzorgsmaatregelen. Zo zullen er ook dan extra waterpunten te vinden zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws