Account
Logo
Zoeken
4.2 °C

Drachtster steekt FC Groningen-speler in been

ma 23 juli 2018, 14.45 uur

LEEUWARDEN - Een 20-jarige Drachtster is maandag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld omdat hij op 15 april iemand met een mes in het bovenbeen heeft gestoken. Tijdens de zitting bleek dat het slachtoffer de 20-jarige Gerald Postma uit Augustinusga was, sinds een paar maanden deel uitmakend van de A-selectie van FC Groningen. Postma had, volgens officier van justitie Rick Janssens, vlak voor de steekpartij een contract bij FC Groningen getekend. 'Hij had angst voor zijn profloopbaan', aldus de officier.

Mes in bovenbeen
De verdachte en het slachtoffer waren allebei op een feestje in Drachten. Postma had woorden gehad met iemand, maar dat was in de kiem gesmoord. Buiten werd hij aangevallen door de Drachtster. Na wat duw- en trekwerk belandde het tweetal in de bosjes. Tijdens de worsteling voelde de voetballer dat zijn broek nat werd. Toen de Drachtster en een vriend snel wegliepen en in een taxi stapten, zag hij dat hij bloedde. Het bleek dat de Drachtster hem met een mes in het bovenbeen had gestoken.

Drie hechtingen
De wond moest met drie hechtingen dichtgemaakt worden. De Drachtster kwam met een totaal andere versie van het gebeurde: volgens hem was juist het slachtoffer agressief geweest. Hij zei dat hij et mes had gebruikt om zichzelf te verdedigen. Het wapen had hij naderhand ergens in een sloot gegooid. Op zijn telefoon vond de politie foto's van messen. Hij erkende dat hij iets met messen heeft. 'Ik verzamel ze', aldus de verdachte.

'Aanvallende rol'
De rechter en de officier hechtten de meeste waarde aan het verhaal van het slachtoffer. Van zelfverdediging kon volgens de officier geen sprake zijn: 'De verdachte heeft zelf de confrontatie gezocht'. Ook rechter Maaike de Wit beschouwde de Drachtster als degene die in het verhaal 'de aanvallende rol' had. Overeenkomstig de eis veroordeelde zij de Drachtster tot een werkstraf van 80 uur. De man moet 800 euro smartengeld aan Postma betalen, plus ruim 550 euro voor schade aan onder andere de kleding. De voetballer was niet aanwezig bij de behandeling van de zaak, hij liet zich vertegenwoordigen door een medewerker van slachtofferhulp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum