Account
Logo
Zoeken
8 °C
Foto: Geert Huisman

Hoogste punt Lytshûs in Harkema bereikt

wo 18 juli 2018, 16.16 uur

HARKEMA - Woensdag werd het behalen van het hoogste punt van het Lytshûs in Harkema gevierd. Wethouder Harjan Bruining was erbij. "Het is prachtig om te zien hoe met vereende kracht een vernieuwd Lytshûs ontstaat."

Uitbreiding Lytshûs
De ontvangstruimte van het 'Lytshûs' wordt momenteel uitgebreid om meer ruimte te kunnen bieden aan groepen. Zo kan het aantal bezoekers verder blijven groeien. In opdracht van bouwbedrijf Kootstra-Van der Veen wordt de ontvangstruimte 'Lytshûs' wel twee keer zo groot. Er komt een grotere keuken die aan de huidige horeca-eisen voldoet. Daarnaast wordt er ledverlichting in De Spitkeet gerealiseerd.

Samenwerking
Uniek aan dit werkervaringsproject is de samenwerking tussen de gemeente Achtkarspelen, bouwbedrijf Kootstra-Van der Veen, opleidingscentrum De Friese Poort en openluchtmuseum De Spitkeet. Voor dit project stelde Ewald B.V de begroting op voor de elektrotechnische installaties, waarna leerlingen van De Friese Poort zorgden voor de bijbehorende tekeningen. De bouwwerkzaamheden zijn opgepakt door 12 voornamelijk statushouders uit de gemeente Achtkarspelen onder begeleiding van projectleider Sjoerd Wagenaar. De statushouders kunnen door de realisering van dit project werkervaring opdoen om zo hun kansen op de arbeidsmarkt verder te vergroten. Daarnaast is er ook een taalcoach betrokken. Zij komt twee keer per week langs om te assisteren bij de theorielessen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof