Account
Logo
Zoeken
5.4 °C

Nieuw kunstwerk N381 bij Appelscha

wo 11 juli 2018, 11.00 uur

APPELSCHA - Bij de Oude Willem in Appelscha komt een kunstwerk van kunstenaar Frank Havermans. Het moet de herkenbaarheid en de uitgangspunten van de N381 versterken. De toevoeging van kunst in deze openbare ruimte is ook een wens vanuit de omgeving.

Het schetsontwerp van Frank Havermans brengt het graven van sloten met een taludbak, zwart-wit gestreepte grenspaaltjes en natuur samen. De bouw begint in september en is in het voorjaar van 2019 klaar.

Gebiedsontwikkeling
Op diverse plekken rondom de N381 is aandacht besteed aan kunst. Het werk van Havermans moet een bijdrage leveren aan de beleving van het gebied langs de N381. Bij de inpassing van de weg is een verbinding gemaakt tussen de weg en de landschappelijke kwaliteiten, die de identiteit van het gebied karakteriseren. Zowel vanaf de weg als vanuit de omgeving is het landschap en de geschiedenis herkenbaarder gemaakt, wat ten goede komt aan de oriëntatie.

De kosten voor het kunstwerk bedragen maximaal € 100.000 aan bouwkosten en worden gedekt vanuit het projectbudget N381. Provincie Fryslân stimuleert de realisatie en integratie van kunst bij de uitvoering van haar projecten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!