Account
Logo
Zoeken
7.4 °C

'Duwen en inrijden op ex-schoonmoeder is noodweer'

vr 6 juli 2018, 13.00 uur

LEEUWARDEN - Een Ureterper (33) die zijn ex-schoonmoeder zou hebben mishandeld en met zijn auto zou hebben aangereden, is vrijdag door politierechter Klaas Bunk vrijgesproken. De zaak kende een lange voorgeschiedenis, die speelde rondom de scheiding van de Ureterper en zijn ex en de omgangsregeling met hun jonge dochtertje. De scheiding verliep problematisch, er waren door de rechter allerlei voorwaarden verbonden aan de omgangsregeling.

Confrontatie
Zo mochten de ex-schoonouders zich er niet mee bemoeien als de vader het dochtertje na een weekend terugbracht bij de moeder, die bij haar ouders inwoonde. Op 10 december vorig jaar was het toch uit de hand gelopen. In een confrontatie zou de Ureterper zijn ex-schoonmoeder een duw hebben gegeven, waardoor de vrouw ten val kwam. Bij het wegrijden zou de man de vrouw bewust met zijn auto hebben aangereden.

Noodweer
Officier van justitie Margreeth Meijer zag alleen bewijs voor het aanrijden, voor de duw vroeg ze vrijspraak. De rechter kwam tot de conclusie dat de verdachte uit noodweer had gehandeld omdat hij door verschillende mensen werd belaagd. Bunk wees de verdachte en de aanwezigen van de kant van het slachtoffer er nog op dat er in deze zaak 'maar één kind van de rekening' was: het kind van de verdachte en zijn ex.

PTSS
Door de vrijspraak werd de schadeclaim van de ex-schoonmoeder, een bedrag van ruim 3200 euro, niet toegewezen. De vrouw zou onder andere last hebben gekregen van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bunk benadrukte dat alle volwassenen in deze zaak niet brandschoon waren, inclusief de verdachte en de ex-schoonmoeder. 'Ik spreek u vrij, maar daarbij zeg ik niet dat u de schoonheidsprijs verdient en oma zeker niet', aldus de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.1%
Geen mening  
29%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!