Account
Logo
Zoeken
9 °C
© Jochem Wiersma

Groot Nationaal Concours Hippique Dokkum

za 23 juni 2018, 17.25 uur

DOKKUM -

Zaterdag is op het Tolhuispark te Dokkum het Groot Nationaal Concours Hippique 2018 gehouden, dit jaar voor de 79e keer.

Het Nationaal Concours Hippique Dokkum is één van de grootste één-daagse paardensport evenementen van het Noorden en biedt zowel aan jong en oud een gevarieerd programma.

Net als vorig jaar lag de nadruk op de dressuur. Vandaar dat er ook dit jaar geen hindernissen op het veld stonden en er geen springruiters te zien waren. Dit voor het publiek gratis toegankelijk concours, is mede mogelijk gemaakt door de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren.

Er was een volledig dagprogramma met tuigpaardensport van hackneys, tuigers en natuurlijk de Friezen waarbij er o.a. gestreden werd om de gouden zweep en de zilveren waag.

Rond half één kwam de koetsenparade, die vanaf het stadhuis was vertrokken, aan op het terrein. Hierna vond de officiële opening plaats door het heisen van de vlag van het Nationaal Concours Hippique.

Team Fast&Furious van Houseboarding verzorgden tweemaal een optreden van houseboarding. Een boarder die wordt getrokken door een paard die snelheden bereiken van zo'n 30 kilometer per uur.

's Middags gaf het Z-Friezenteam Groningen een show door een kür te rijden op muziek.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer