Account
Logo
Zoeken
3.5 °C

Er moet einde komen aan overlast bij De Frosk

di 19 juni 2018, 11.55 uur

DE WESTEREEN - Het voormalig zwembad De Frosk in De Westereen is al geruime tijd het decor van overlast en vandalisme. Inwoners ervaren overlast en dorpsbelang De Westereen heeft al meermalen bij de gemeente haar zorgen geuit. Tot op heden is er weinig gebeurd en vandalen slopen zo langzamerhand het voormalig zwembad.Reden voor de lokale fracties van CDA, FNP en VVD in Dantumadiel om opheldering aan het college van B&W te vragen wat de gemeente gaat doen om dit te stoppen. In het vragenhalfuurtje van dinsdag 19 juni zal raadslid Jan Jitse Visser het college namens de drie partijen hierover gaan bevragen.

Uit contacten met Dorpsbelang De Westereen blijkt dat er al meerdere keren bij de gemeente Dantumadiel aan de bel is getrokken over de overlast en het vandalisme bij De Frosk. Tot op heden zonder resultaat wat blijkt uit de recente vernielingen die zijn gepleegd. Inwoners ervaren ondertussen een onveilig gevoel en een 'rotte plek' in het dorp dreigt verder te verpauperen.

CDA, FNP en VVD willen van het college weten wanneer ze voor het eerst klachten heeft ontvangen over de situatie bij De Frosk en welke maatregelen in de afgelopen maanden zijn genomen. Bovendien vragen de drie partijen zich af wanneer de eigenaar van het gebouw, de voormalige Conegroup BV, op zijn verantwoordelijkheid wordt aangesproken en hoe de gemeente de openbare orde bij De Frosk kan handhaven.

"Dizze oerlêst moat gau stopje, it is net allinich in spoekbyld yn it doarp, mar jout goun ynwenners ek in ûnfeilich gefoel. In gemeente moat der wêze foar har ynwenners en net benaud wêze om op te treden by oerlêst" aldus raadslid Jan Jitse Visser namens de drie fracties van CDA, FNP en VVD in de gemeente Dantumadiel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'