Account
Logo
Zoeken
6.1 °C
Foto: Geert Huisman

NK autocross wedstrijd in Noardburgum

za 9 juni 2018, 22.56 uur

NOARDBURGUM - Zaterdag werd de tweede ronde van het EUROl/ VEKA NK autocross verreden in Noordbergum. Op de 600 meter lange zandbaan gingen 219 deelnemers de strijd met elkaar aan. Tussen de deelnemers uit o.a. België en Duitsland reden ook veel deelnemers uit Friesland mee. En dat deden een aantal deelnemers bijzonder succesvol.

Arjen Kooistra uit Garijp wint Divisie V klasse
Als eerste plaatste Kooistra zich voor de finale en hij wist meteen de kopstart te pakken. Na 10 ronden had hij een ruime voorsprong op Kevin van Beek en kwam zijn overwinning niet meer in gevaar. Rins Teitsma pakte in zijn debuut jaar een zeer verdienstelijke 9e positie.

Jacob Heeres uit Hindeloopen wint sprint 2000
In de eerste NK wedstrijd in Haarle wist Jacob Heeres direct een dagsucces te behalen. Opvallend is dat Heeres een jaar afwezig is geweest en bij zijn rentree direct weer van voren mee rijdt. De kampioen uit 2015 en 2016 wist het huzarenstuk nog mooier te maken door ook de 2e ronden in Noordbergum op zijn naam te schrijven. Pieter Poelstra uit Harlingen, specialist op kleibanen, werd keurig 3e.

Sprint 1600, derde positie Rene Hofstra uit Tijnje
In de meest competitieve klasse, de sprint 1600, werd een felle strijd gestreden. In de finale mocht Hofstra een positie kiezen op de voorste startrij. Na wat duw en trek werk in de eerste bocht kon Hofstra de derde positie in nemen. Achter Hofstra vocht de concurrentie met elkaar wat leidde tot schade bij twee achtervolgers. In de slotfase wist Jimmy Hop nog druk uit te oefenen maar Hofstra verdedigde met verve en kon voor het eerst in de sprint 1600 plaats nemen op het ere schafot.

Keverklasse 1600, Eelco Kruis nu wel op het podium
Twee weken geleden reed Kruis soeverein aan de leiding totdat hij in de fout ging bij het passeren van achterblijvers. In Noordbergum ging hij opnieuw aan de leiding. Maar na een herstart op de baan wist de Belg, Pedro Cockelaere hem in de chicane op spectaculaire wijze te passeren. Cockelaere had onvoldoende ruimte en ging over het achterwiel van Kruis. Daarbij reed de Belg tientallen meters op twee wielen maar wist zijn kever met hayabusa motor weer in het spoor te krijgen en de overwinning te pakken. Kruis eindigde als derde voor Jan Paul Klaster uit Oldemarkt. Sytze Bergsma uit Kootstille maakte in de derde manche nog een heftige koprol maar had na zijn tweede positie in de tweede manche voldoende punten verzameld voor de finale. Hier wist Bergsma de 7e plek te machtigen vanaf de laatste startrij.

Juniorenklasse, Roy Boon uit Oldeberkoop derde
De onderlinge verschillen zijn in de juniorenklasse vrij groot. Daar waar de top drie snel wegreed gebeurde er achter in het veld van alles. De harde strijd zorgde voor een koprol van Corintha Boon. Haar broer Roy wist vanaf de start een keurige derde positie te bemachtigen en deze over de eindstreep te brengen. Jouke Heddema uit Kootstertille behaalde een negende positie.

In de superklasse ging de overwinning naar Jeremy Nap. Hier was geen Friese inbreng. De Toerwagenklasse werd gewonnen door Ton van Leeuwen. Net naast het podium eindigde Bert Jan Hoepel uit Garijp. Een positie waar Hoepel erg blij mee was. Sjinkie Knegt uit Bantega wist niet door te dringen tot de finale. Onder andere een openslaande motorkap in de tweede manche zorgde voor een slecht resultaat. Dat is in deze competitieve klasse gelijk al moeilijk om de finale te behalen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie