9.8 °C

Ropta Boys wint van Haulerwijk

zo 27 mei 2018, 13.27 uur

EASTERNIJTSJERK - Net als vorige week tegen Harkema Opeinde was de wedstrijd van afgelopen zaterdagmiddag een wedstrijd zonder belangen. Het enige belang voor Ropta Boys was om de ongeslagen status thuis te behouden en blessurevrij te blijven voor de grote finale op zaterdag 9 juni 2018. Dan mag Ropa Boys thuis in één wedstrijd proberen om voor de eerste maal in haar clubbestaan te promoveren naar de 3e klasse KNVB. DE tegenstander wordt volgende week zaterdag bekend.

Voor de rest werd het open wedstrijd met ontzettend veel kansen aan weerszijden. De beter kansen waren wel degelijk voor de bezoekers, maar uiteindelijk bleef de teller steken op een gelijkspel met als eindstand 2-2. Het grootste pluspunt van deze wedstrijd was opnieuw de inbreng van de jonge spelers aan Ropta Boys zijde. Zowel Jacob Mooibroek en Hendrik Willem van der Vorst mochten beide starten in de basis. Later mocht jongeling Douwe Pieter Kuiper nog invallen voor Tjidsger Braaksma. Alle drie deden dit meer dan voortreffelijk. Hendrik Willem van der Vorst werd in de rust gewisseld en Jacob Mooibroek ging de gehele wedstrijd moeiteloos mee. Ropta Boys mag trots zijn op deze jonge talenten en hopelijk groeien deze jonge spelers de komende jaren uit tot echte steunpilaren aan Ropta Boys zijde.

1e helft.
De wedstrijd startte spectaculair. In de 4e minuut wist Rota Boys de score te openen. Vanaf de linkerkant wist Erik de Vries een perfecte voorzet af te geven op Tjidsger Braaksma. Van dichtbij kopt Tjidsger Braaksma de bal keihard achter de Haulerwijk doelman. (1-0) In de 8e minuut stond het alweer gelijk. Een dieptepass van Haulerwijk was de Rota Boys achterhoede te machtig. Spits Patrick Hilhorst was erdoor en schoot beheerst langs Johannes de Groot de gelijkmaker binnen. (1-1)

Een doelpunten festijn hing in de lucht, maar zover zou het niet komen. De vele kansen en zelfs grote kansen werden om zeep geholpen of gestopt de beide keepers. Het was gezien de kansen een groot wonder dat er pas weer werd gescoord in de 41e minuut. Ype Kingma kreeg in de eerste helft een paar prachtige assists van Erik de Vries, maar hij wist helaas voor hem en Ropta Boys het net niet te vinden. Zijn ijver werd deze middag niet beloond met en treffer. De kansen voor Haulerwijk waren in de eerste helft nog groter, maar één keer wist Johannes de Groot te redden door de bal corner te tikken. De overige grote kansen werden wild en slecht afgewerkt tot aan de 41e minuut. Uit een corner wist opnieuw Patrick Hilhorst te scoren. Nu kopt hij de corner vanaf de penalty stip snoeihard en onhoudbaar in de hoek voor 1-2. Inmiddels moest trainer van der Veen noodgedwongen wisselen door Redmar van der Hoop te brengen voor de geblesseerde Simon Dijkstra. Maar de ruststand werd bereikt met 1-2.

2e helft.
Net als in de eerste helft bleef het een open wedstrijd. Opnieuw werden er veel kansen en mogelijkheden gecreëerd aan weerszijden. Maar ook in de tweede helft werden de grote kansen niet benut. Haulerwijk kreeg zelfs een paar kansen alleen voor keeper Johannes de Groot, maar de afronding liet te wensen over, waardoor Ropta Boys kon blijven hopen op een ongeslagen status thuis Dit lukte uiteindelijk. De altijd dreigende Erik de Vries miste in de tweede helft een paar kansen, maar in de 76e minuut was het raak voor hem en Rota Boys. Uit en corner van Geert Linthof kopt de Rota Boys topscoorder Erik de Vries keihard de gelijkmaker achter keeper Louw Jan Beijert. (2-2)

In de slotfase had Ropta Boys via Ype Kingma nog de winnende treffer kunnen scoren. Maar zijn inzet werd geblokt door de keeper en de rebound schoot Ype Kingma net naast. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel meer dan terecht, alhoewel Haulerwijk de meeste en grootste kansen kreeg in deze wedstijd. Maar het bleef bij een 2-2 eindstand.

Afscheid
Ondanks dat er nog een allesbeslissende promotie wedstrijd op het programma staat voor Ropta Boys werden er na deze wedstrijd bedankjes gegeven en afscheid genomen van mensen die volgend seizoen geen deel meer uit maken van Ropta Boys 1. Er werd afscheid genomen van Jan Meindert Castelein als speler en als jeugd coördinator en van de spelers Redmar van der Hoop, Jan Bekker en Kars Vrieswijk, van Wietse van der Veen als hoofdtrainer en van de leiders Wiebe Turkstra en Wiebe Dijkstra.

Grensrechter Wijnand Terpstra en verslaggever Jan Torensma werden door de selectie in het zonnetje gezet. Voorzitter Theunis Linthof sprak Jan Meindert Castelein en trainer Wietse van der Veen toe. In een vroeg stadium is in onderling overleg besloten om na één jaar afscheid te nemen van trainer Wietse van der Veen. Misschien te vroeg, want na een stroeve start is er iets moois ontstaan tussen Wietse van der Veen en de selectie. Dit bleek uit de spontane en welgemeende reactie van speler Edwin de Vries die bijval kreeg van de gehele selectie dat het ontzettend jammer is dat deze zeer en zeer betrokken trainer na één jaar afscheid gaat nemen van Ropta Boys.

Van het bestuur ontving Wietse van der Veen een bos bloemen en cadeaubon en namens de selectie sprak aanvoerder Kees Kool lovende woorden richting trainer en gaf namens de selectie een Ropta Boys autohanger plus een spiegel en boek van Dirk Kuyt. Deze spiegel was ludiek bedoeld, omdat trainer Wietse van der Veen steevast na een wedstrijd zei: Earst sels yn de spegel sjen foardat jo kommentaar jôwe rjochting de oaren. Kees Kool deelde namens de selectie nog enkele cadeaus uit aan Jan Meindert Castelein en Ropta Boys topscoorder Erik de Vries. Zo kwam er een einde aan deze voetbalmiddag en zal de ploeg van trainer Wietse van der Veen en de leiders Wiebe Turkstra en Wiebe Dijkstra zich moeten opladen voor de allesbeslissende wedstrijd op zaterdag 9 juni 2018.